A diósgyőri mester bravúrra készül az Üllői úton.

Feczkó Tamás

Ahogy már korábban említettem, ezzel a nyolc meccsel egy új bajnokság indult, hiszen teljesen más fizikai és szellemi állapotban vannak a játékosok, mint a leállás előtt. Minden bajnoki rajt nagyon-nagyon fontos, és hatalmas lökést adhat, főleg egy tabellán előttünk álló csapat legyőzése, és az ahogy legyőztük őket. Bár ősszel Mezőkövesden is nyerni tudtunk, akkor a labdabirtoklás százalékosan 70-30 volt, és ha őszinte akarok lenni, akkor nekik állt az a mérkőzés. A legutóbbi találkozón azonban már mi voltunk jobbak, helyzete sem nagyon akadt a vendégcsapatnak. Ha eredményesek szeretnénk lenni, akkor ugyanez a csapategység szükséges az FTC ellen is, de ahhoz, hogy pontot raboljunk, mindenkinek 110 százalékot kell nyújtania. Az is tény azonban, hogy nem lehetünk lélektanilag ugyanolyan állapotban, mint márciusban, akkor 11-12 hetet dolgoztunk folyamatosan, most viszont még csak az 5. hétnél járunk. A befektetett és az elvégzett munka között jelentős a különbség a mostani és a koronavírus-járvány előtti időszakban.

Talán eljutottunk oda, hogy ma már nyugodtan ki lehet mondani, hogy a forduló rangadója az FTC – DVTK mérkőzés. Az elmúlt években tudjuk, hogy ez nem mindig volt így, ezért külön is örülök, hogy erre a szintre eljutott a csapat. A Ferencváros klasszisokkal jobb bárkitől a mezőnyben, akár a második sorával is bajnokságot tudna nyerni, de mi egy feltörekvő csapat vagyunk, és itt a remek alkalom, hogy bebizonyítsuk, bárki ellen képesek vagyunk meglepetésre. Bravúrnak számít, ha valaki a Groupama Arénából ponttal, vagy pontokkal jön el, hiszen 50 mérkőzés óta nem kapott ki otthon az FTC. Mi most egy ilyen bravúrra készülünk.

Tudjuk, hogy rengetegen fognak minket elkísérni és még többen jöttek volna, ha tehetnék, de most el kell fogadnunk, hogy speciális helyzet van, és csak 300 belépőjegyet kapott a DVTK. Ha ők a hazai szurkolók hangjával fel tudják majd venni a versenyt – márpedig biztos vagyok benne, hogy fel fogják -, akkor nekünk sem lehet majd más a célunk, mint hogy a pályán is eltüntessük a különbséget.

Az FTC minden csapatrészben a legerősebb magyar klub, ezt meg is mutatta már a bajnokságban és előtte az Európa Ligában is. Nehéz rajtuk fogást találni, de azon vagyunk, hogy ez sikerüljön. Bátor játékot kell bemutatnunk vasárnap, hiszen nincs veszítenivalónk, ha bravúrt érünk el, az nagyon jó… Másik lehetőség nincs…

DVTK