Szasa hosszú évek után hagyja el Magyarországot, a kiváló center elmondta, hogy a Fradiban eltöltött első éve volt pályafutása legmeghatározóbb szezonja.

Szasa Misics

Először is szeretném elmondani, hogy nagy megtiszteltetés volt számomra nyolc évet játszani Magyarországon. Ez az ország mindig is vízilabda-nagyhatalom volt. Nagyon büszke vagyok arra, hogy itt játszhattam, főleg úgy, hogy csak tizenhét évesen kezdtem el a sportágat. Varga Tamással LEN-kupát nyertünk a Cattaróval a 2009-2010-es szezonban, ő figyelt fel rám. Tetszett neki a játékom, így segített elhelyezkedni a Fradiban, amely nem volt olyan bombaerős, mint ma, de már akkor is szimpatikus és jó csapat volt.

Úgy gondolom, hogy az az év volt a legmeghatározóbb a pályafutásom során, mivel nagyon sokat fejlődtem. Ennek az volt az oka, hogy Varga Zsolt is csapattársam volt, aki nagyon sokat segített nekem a beilleszkedésben és a centerjátékom alakításában. Az ő mentalitása nagyon közel áll hozzám, mindig nyerni akar és megy végig, soha nem adja fel. Szerintem most pont emiatt a hozzáállása miatt olyan sikeres edző. A másik nagyon fontos személy volt nekem a Fradiban Ambrus Tamás, akit nagyon szerettem és akinek a mosolya mindig hiányozni fog. Örülök, hogy a Ferencváros ma aktuális BL-címvédőként uralkodik Európában. Megtiszteltetés számomra, hogy valamikor ebben a klubban és ebben a csapatban játszhattam.

Teljes interjú: VLV