Clubunk fiataljai jól szerepeltek a viadalon.

Az első hazai online tornaversenyen az FTC-Telekom tornászai a 24 lehetséges aranyból 13-at megnyertek. A Magyar Torna Szövetség utánpótlás fiú tornászok részére online versenyt hirdetett, amellyel az elmúlt heteket jellemző, otthoni edzésekből és versenymentes időszakból fakadó monotonitást kívánták megtörni.

Olyan gyakorlatokat kellett bemutatnia az ifjú tornászoknak, amelyek otthon is kivitelezhetőek, és amelyeket a szülők segítségével videó formájában rögzítettek, és elküldték edzőiknek. Az FTC-Telekom férfi torna szakosztály edzői egy háziverseny keretében eldöntötték, korosztályonként kinek a gyakorlata sikerült a legjobban, és ezeket benevezték a szövetség versenyére.

A beérkezett anyagokat a MATSZ közleménye szerint a felnőtt válogatott szövetségi kapitánya, Kovács István és vezetőedzője, Szűcs Róbert, továbbá az utánpótlás szövetségi kapitánya, Puskás Jenő és vezetőedzője, Rácz Attila értékelte. Fontos, hogy a bírók összetett eredményt nem hirdettek, csak a szerenkénti legjobbakról döntöttek. Volt több olyan egyesület is, amely egy versenygyakorlatból többet beküldött, de a kiírás szerint ezekből csak egyet lehetett figyelembe venni.

A megmérettetésen kilenc egyesület vett részt, ebből hat klub tornászai nyertek érmet. Puskás Jenő utánpótlás szövetségi kapitány elmondása szerint bár mindenki jól teljesített, Hegyi Zsigmond az FTC-Telekom, klubtársa, Ludányi Levente és Lukács Gábor, a KSI SE tornásza is kiemelkedően szerepelt.

Nagy volt az érdeklődés a verseny iránt, az pedig mindenképpen biztató a jövőre nézve, hogy a fiatalokat ilyen módon is lehetett motiválni a tornára. Bár a győztesek megvannak, szeretnénk minden egyes résztvevőnek egy kis ajándékkal kedveskedni, emellett a legeredményesebb tornászokat külön is díjazni” – nyilatkozta a szövetség sajtóosztályának Puskás Jenő ferencvárosi szakosztályvezető, egyben az utánpótlás válogatott szövetségi kapitánya.

A versenyen az FTC-Telekom ifjú férfi tornászai ismét kitettek magukért. A 24 lehetséges aranyéremből 13-at nyertek ferencvárosi versenyzők. Szakosztályunk összesen 13 arany-, 4 ezüst és egy bronzéremmel zárta a viadalt. Kiemelkedett korosztályából Varga Botond három aranyérmével, Ludányi Levente, aki az emelés kézállásokban mutatott extra teljesítményt, de az egész mezőny fölé nőtt Hegyi Zsigmond, aki négy versenyszámában három arany- és egy ezüstérmet szerzett.

Bővebben: Fradi.hu, MATSZ