Tőzsér Dani elemezte a szombati meccset.

A Ferencváros nem a legjobb formáját mutatta ezen a mérkőzésen. Még ha uralták is a meccset, szerintem benne lett volna egy döntetlen is a találkozóban, ha mi jobban odafigyelünk az utolsó passzokra, a helyzetkihasználásra. Így egy döntetlent el tudtunk volna érni. A Lokiban ez benne volt, úgy érzem. A Fradi a második félidőre kimondottan elfáradt. De nyilván a Ferencváros egy erősebb csapat, erősebb keret, mint a miénk, úgyhogy gratulálunk nekik a győzelemhez – foglalta össze Tőzsér Dániel az OTP Bank Liga első fordulójából múlt szombatra halasztott Ferencváros-DVSC mérkőzés történéseit.

Bódi Ádám vezetőgólja után Sigér Dávid hamar kiegyenlített, majd ugyancsak ő, még az első félidő lefújása előtt, a hazai csapat javára fordította a találkozó eredményét. A félidő 2–1-es állása aztán végeredménynek is bizonyult annak ellenére, hogy a második játékrészben láthatóan elfáradt a bajnokaspiráns zöld-fehér gárda, és a debrecenieknek adódtak inkább helyzetei.

Visszatérve a Loki csapatkapitányával a meccs lefújása után folytatott beszélgetésre, felvetettük Tőzsér Dánielnek, hogy egy ötletesen játszó, jól futballozó, ellenfelét nyomás alá helyező DVSC-t láttunk, főleg Bódi gólját megelőzően, majd azt követően is néhány percig. Tőzsér azonban ezt a nyomást részükről nem érezte annyira erősnek a pályán.

Eléggé mélyen játszottunk. Lehet, hogy egy kicsit bátrabban kellett volna letámadni őket, de a mérkőzés után lehet okos az ember. Tény, hogy jó játékosok alkotják a Ferencvárost, ezt ma is megmutatták. Bár a többi egyesülethez képest egy héttel hamarabb kezdtük el a meccsek sorozatát, nem gondolom, hogy lenne bármilyen probléma fizikálisan a csapunkkal. Nyilván egy erős ellenféllel találtuk magunkat szemben. Az pedig benne van a fociban sajnos, hogy az Üllői úton kikapjunk 2-1-re egy bajnokaspiránstól. Megyünk tovább, és csináljuk a dolgunkat hétről hétre, nekünk nagyon fontos mérkőzések jönnek. Vasárnap a Budapest Honvéd ellen. Úgy gondolom, hogy a Ferencváros és Honvéd játékosállományában van különbség” – húzta alá Tőzsér Dániel.

Az üres lelátókról, a bérletesek szektoraiba kihelyezett kartonemberekről, mindennek a hangulatáról is kérdeztük a csapatkapitányt.

Az ember a meccs közben nem arra figyel, hogy mi van a külvilágban, de nyilván nézők nélkül a futball nem ugyanaz a sportág. Bízunk benne, hogy az emberek mihamarabb visszajöhetnek a lelátókra, és szurkolhatnak a csapatuknak, legyenek is bármely egyesület szimpatizánsai is. Úgy az igazi ez a sport.

forrás: haon.hu