Eldar hazája sajtójának nyilatkozott a magyar helyzetről.

Természetesen a járvány hatással van a focira és a játékosokra. A szezonnak már be kellett volna fejeződnie, aligha fogunk tudni elmenni szabadságra. Nem hagytuk abba az edzéseket, hetente kétszer itthon edzettünk, majd csoportokban, nem volt pihenő, folyamatosan mozogtunk.

Elégedett vagyok az idénnyel eddig, még úgy is, hogy mostanra akár bajnokok is lehettünk volna. Van két elhalasztott mérkőzésünk és még így is három pont az előnyünk a másodikkal szemben. Szombaton folytatódik számunkra a bajnokság, a többiek még csak kupáznak először, majd utána szerda-szombati ritmusban indul újra az NBI. Elégedett vagyok a helyzetemmel, minden jó. Nem lesz azonban békés a szezon vége, két-három nagyon nehéz meccs vár ránk, megyünk a MOL Fehérvárhoz és az Újpesthez, ezek a meccsek a legfontosabbak, meglátjuk, hogy megy majd.

A Fradi nagyon erős és a krízis minket annyira nem érintett meg, de vannak nehéz helyzetben lévő klubok, természetesen. A foci a nézőkért van, és most nem lehetnek ott, edzéshangulatban focizunk majd. Követnünk kell az intézkedéseket, de nem lehet mindent mindig tökéletesen betartani. Eddig hatszor teszteltek minket, azaz minden negyedik napon, ma reggel is volt egy, nem kellemes. Ez a helyzet, semmit nem tehetünk. Nálunk nem kötelező hotelbe vonulni[, mint a németeknél], de a meccsektől függően, mint eddig is, néha elvonulunk, néha otthonról megyünk majd.

– Eldar Civic