Az aranylabdás egykori csatár azt is elmondta, hogy van-e esélye a válogatottságra a Fradiban játszó ukrajnai játékosoknak.

Az ukrán válogatott szövetség kapitánya, a 2004-ben Aranylabdát nyert Andrij Sevcsenko a Ferencvárost irányító egykori csatártárs, Szergej Rebrov kapcsán nyilatkozott arról is, milyen viszonyban vannak egymással, és hogy újabb kiszemeltje van a Fradiból.

Épp egy hete beszéltünk egymással telefonon. Nem csak a szakmai kapcsolatunk állandó, de baráti viszonyban is vagyunk egymással. Folyamatosan beszámol arról is nekem, hogyan fejlődnek a Ferencvárosnál az ukrán játékosok. Azt tervezzük, hogy többjüket ki is próbáljuk a jövőben, bizonyítási lehetőséget kapnak majd a válogatottban – fogalmazott Sevcsenko az ua-football.com oldalán.

Mint ismeretes, a Ferencváros keretében jelenleg két ukrán futballista található: Ihor Haratin, illetve Oleksandr Zubkov. A kárpátaljai, magyar felmenőkkel is rendelkező középpályás épp a koronavírus-járvány miatt elmaradt válogatott meccsek előtt kapott meghívót az ukránokhoz, és akkor eldőlt, hogy a magyar nemzeti csapat helyett keleti szomszédunkat választja majd.

Zubkov tervezett meghívása viszont újdonságot jelent, a szélső még nem szerepelt a felnőtt válogatottban, idénybeli formája (34 tétmeccsen 9 gól és 10 gólpassz) és Rebrov ajánlása alapján viszont – várhatóan ősszel – lehetőséget kaphat Sevcsenkótól.

forrás: csakfoci.hu