Argentin játékosunk várja már, hogy újra tétmeccsen bizonyíthasson.

– Éppen játékba lendültél volna, amikor félbeszakadt az NB I, így talán nem túlzás: számodra különösen rosszkor jött a kényszerleállás.
– Nem csak nekem, mindenkinek rosszkor jött a bajnokság félbeszakítása, már éppen kezdtem formába lendülni, amikor bejelentették, hogy átmenetileg szünetel a szezon. Ma már nem foglalkozom ezzel, hiszen előbb kis csoportokban, majd teljes kerettel is folytathattuk az edzéseket. Úgy érzem, ismét közelítek a legjobb formámhoz, nagyon várom már a bajnokikat, szeretnék bizonyítani.

– A tréningek mellett szombat óta három edzőmeccset is játszottatok, mindhárom alkalommal pályára léptél. Milyen volt újra futballozni, hogy érezted magad a pályán?
– Fontos, hogy minél többet játszhassunk a bajnoki folytatás előtt, szóval örülök ezeknek a lehetőségeknek. Fizikálisan jó állapotban érzem magam, ezért bizakodó vagyok, várom már, hogy újra tétmérkőzéseken bizonyíthassak és a bajnoki címért küzdhessünk.

– Januárban csatlakoztál a Ferencváros keretéhez. A csapattársakkal és az edzői stábbal jól kijössz, megtaláltátok a közös hangot?
– Úgy érzem, hogy a játékosok és a szakmai stáb is befogadott. Napról napra jobban érzem magam a Fradinál, de ez nem meglepő: a megérkezésem óta mindenki nagyon kedves segítőkész volt velem.

– Miután megérkeztél, elmondtad, hogy szeretnél megtanulni angolul. Hogy haladsz ezzel? Idővel megpróbálkozol majd a magyar nyelvvel is?
– Elkezdtem angolul tanulni, ám a vírushelyzet miatt ez annyiban megszakadt, hogy nem tudtunk találkozni a nyelvtanárommal. Persze, ez nem tántorított el, jelenleg az internet segítségével próbálom elsajátítani a nyelvet, így igyekszem fejleszteni az angolomat. Néhány alapkifejezést pedig magyarul is tudok már, igaz, a magyar sokkal nehezebb, mint az angol.

– Argentínából jöttél, hogy viselted a vírushelyzet miatti bezártságot egy teljesen idegen országban, más kultúrában, távol a szeretteidtől?
– Nem volt könnyű időszak, hiszen a vírus nemcsak itt, hanem a hazámban, Argentínában is jelen van. Minden nap beszéltem a szeretteimmel, igaz, az interneten tartani a kapcsolatot nem ugyanolyan, mint akkor, amikor személyesen találkozhatunk. Ettől függetlenül jól érzem magam Budapesten, ráadásul nem vagyok egyedül, velem van a menyasszonyom is.

– Budapest felfedezésére volt már lehetőségetek?
– Amikor megérkezett a menyasszonyom, még volt lehetőségünk ide-oda elmenni, szóval kicsit körülnéztünk Budapesten, sőt: februárban a családom is meglátogatott, velük is megnéztük a várost. Abban valamennyien egyetértünk, hogy a magyar főváros gyönyörű, remek helyre kerültem.

Fradi.hu