Korábbi játékosunk mellett Vitelki Zoltánt kérdezték a közeledő bajnoki találkozó kapcsán.

Rögtön Fradi-Loki ütközettel indul újra a futballélet, mindig érdekes, ha a Ferencváros korábbi játékosaként lép pályára volt klubja ellen. Különleges ez a mérkőzés önnek?
Nézze, a Fradi ellen játszani annak is az, aki sohasem húzta magára a zöld-fehér mezt, de még Budapesten sem járt soha. Aki azt mondja, ez ugyanolyan bajnoki, mint az összes többi, hazudik. Büszke vagyok rá, hogy a Ferencváros játékosa lehettem, de debreceni srác vagyok, kisgyerekként a Loki volt az álmom, és évek múltán majd büszkén mesélem, hogy voltam az FTC és a DVSC labdarúgója is.

Furcsa kettősség: zárt kapuk mögött játszanak, holott 2017 novemberében – évekig tartó vita után, a B-Közép visszatérésével – épp egy FTC-DVSC meccsen volt igazán tele magyar bajnokin a Groupama Aréna…
Nézők nélkül nem az igazi, de az a meccs is okozott félreértést. Olyan légkörben mindenkinek jó futballoznia — az ellenfélnek is, kár tagadni. Kikerült egy fotó, amelyen látszik a zsúfolásig telt aréna, és a közösségi oldalon meg is osztottam, megköszönve a szurkolást. Mindkét tábor kellett ahhoz, hogy az a nap igazi futballünnep legyen, de már egyből megtaláltak, hogy csak a fradistákról szól a bejegyzés. Nem, az összes szurkolóról szólt, de ez régen volt. Azt kívánom mindenkinek, játsszon minden hétvégén olyan hangulatban!

Vitelki Zoltán

A motivációval semmi gond nincsen, sőt… Úgy vettem észre, a srácok a kényszerpihenő után még lelkesebben tértek vissza, hiányzott nekik a pálya, a társak, az edzések. Ebből most nagy erőt tudunk meríteni. Fizikailag sem találtunk semmi problémát, a fiúk vesztettek valamit az erejükből, de ez természetes. Szépen haladunk előre, a terhelés lassan átcsúszik a finomhangolás időszakába. Fontos mérkőzés vár ránk a Ferencváros otthonában, a taktikai elemek begyakorlását már megkezdtük, nem tagadom, nagyon várjuk, hogy újra tétmérkőzésen léphessünk pályára.

NS nyomán.