Szlovén védőnknek hiányzott a foci.

Aki régen látta, alig ismer rá. Miha Blazic a karanténidőszak alatt megvált hajától, és géppel nyírt frizurával várja a bajnoki folytatást.

Muszáj volt – felelte lapunknak nevetve a 27 éves szlovén védő. – Nem akartam fodrászhoz menni, így fogtam odahaza a gépet, és lenyírtam magamnak. Nem áll jól, de legalább kényelmes. Hosszú távon aligha marad így, ám most még jól érzem magam.

Élvezzük, hogy újra rendes gyakorlásokat tarthat a szakmai stáb – ismerte el. – Szergej Rebrov vezetőedző nem kímél bennünket, olyan munkát végzünk, mint a téli vagy a nyári felkészülési időszak közepén. De ez így van rendjén, hiszen fontos, hogy a Debrecen elleni első bajnokinkra a lehető legjobb állapotba kerüljünk.

Kirobbanthatatlan a Ferencváros kezdőcsapatából. A belső védő pozíciójában olykor Otigba Kenneth, máskor Abraham Frimpong vagy Lasa Dvali jutott szóhoz, ám ha a szlovén védőt – az Európa Liga-menetelés közben – nem pihentette a szakmai stáb, rendszerint ott volt a pályán. A játékos az eddigi huszonöt bajnokiból huszonkettőt végigjátszott. Védő létére csak négy sárga lapot kapott, pirosat pedig egyszer sem.

Ilyen a játékom – szolgált magyarázattal Miha Blazic. – Szeretem inkább helyezkedéssel megoldani a nehéz szituációkat. Próbálom olvasni a játékot és előre kitalálni, hogy mire készül az ellenfél csatára. A kemény belépő már csak a végső megoldás.

A szlovén futballista nem tagadja, nagyon várja már az első tétmérkőzést. Május 23-án a Debreceni VSC elleni elmaradt bajnoki pótlásával veszi kezdetét a Fradinak a bajnoki hajrá, hogy aztán május 27-én nyomban következzen az Újpest elleni derbi.

Nehéz időszak vár ránk. Minden csapat hasonló cipőben jár, hiszen a csoportos edzéseket csak nemrégen kezdhettük meg. De nem aggódom, már most úgy érzem, hogy az erőnlétünkkel nem lesz gond. Mire kezdődik a bajnokság, újra jó állapotban leszünk. Az MTK ellen már pályára léptünk felkészülési mérkőzésen, minden játékos negyvenöt percet kapott a szakmai stábtól. Éreztük, hogy régen játszottunk, de nagyon jó volt újra pályán lenni. Hiányzott a futball, a meccsekkel járó feszültség.

forrás: nso.hu