1913. májusában a világ legjobb klubcsapatát verték Schlosserék.

Ma 107 éve, hogy csapatunk 2:1-re verte a Blackburn Rovers gárdáját, az akkori angol bajnoki címvédőt. Mivel 1913-ban Anglia egyértelműen az egész világ előtt járt fociban, így méltán mondhatjuk, hogy a focivilág csúcsán lévő csapatot verte meg a zöld-fehér tizenegy. Hatalmas, világraszóló siker volt!

Az angol csapatok ebben az időszakban rendszeresen járták a világot a bajnokság szünetében, hogy játékukkal szórakoztassák a közönséget, no és hogy pénzt keressenek, hiszen náluk már akkor profizmus volt.

A Blackburn könnyed győzelemre készült az Üllői úton, ami nem is csoda, hiszen 1911-ben elsöprő 8-1-es vereséget mértek a Fradira, nem volt ez szokatlan eredmény a számukra, hiszen az 1910-es túrájukon a Bayern Münchent verték 7-0-ra. Ráadásul egészen addig portyázásukon nem találtak legyőzőre, veretlenek voltak a kontinensen. Csak a rend kedvéért tesszük hozzá, hogy a beszámolók is tanúsítják, ezekben az években a nemzetközi találkozók véresen komolyak voltak, nem edzőmeccsek és ezúttal is a lehető legerősebb Blackburn látogatott el Magyarországra.

A mérkőzés előtti közös képen a fűben ülő Fradisták a pályán felülkerekedtek az álló sort alkotó angolokon. Azért is érdekes és értékes a kép hiszen mind a 11 játékos a Fradi legendája, megannyi nagy győzelem, bajnoki cím tulajdonosai egytől-egyig!

Sorban: Fritz, Rumbold, Weinber, Schlosser, Bródy, Pataki, Blum, Tóth Potya, Weisz, dr. Borbás, Payer.

A 2:1-es győzelemhez az egész csapat szenzációs játékán túl Schlosser és Borbás járult góllal hozzá.