Endi elmondta azt is, hogy sok pluszenergiát ad neki kisfia. Védőnk clubunk jótékonysági akciójában is részt vett.

Álmomban sem gondoltam volna, hogy ilyen nagyszerű érzés édesapának lenni. Fantasztikus, mennyi pluszenergiát ad a kisfiam” – Botka Endrének (25), a Ferencváros labdarúgójának élete alaposan megváltozott, amióta megszületett a gyermeke.

Fél évvel ezelőtt érkezett meg az ifjabbik Endre, aki bearanyozza az FTC mellett a Budapest Honvéddel is magyar bajnok, kétszeres válogatott védő és kedvese, Szandra (29) mindennapjait.

Már régóta vágytam gyerekre, de még én sem hittem volna, hogy ilyen csoda vár rám – mesélte Botka. – Hat hónapja lett teljes a mi kis családunk. Ha esetleg fáradt vagy valamiért nyűgös vagyok, elég csak ránéznem, és rögtön elfelejtek minden problémát. Érdekesség egyébként, hogy az első pillanattól fogva tudtam, hogy fiam lesz. Szandra terhessége elején, amikor a barátokkal, az ismerősökkel a babáról beszélgettünk, mindig magabiztosan jelentettem ki, hogy a párom a kis Endrét hordja a szíve alatt. Nyilvánvaló, kislánynak is nagyon örültem volna, de ez amolyan apai megérzés volt.

A futballista kiveszi a részét a gyermek körüli teendőkből, nem jön zavarba, ha például pelenkát kell cserélni. Sőt kifejezetten élvezi, ha a picivel foglalkozhat.

Az első hetekben sokszor felkeltem hozzá éjszaka, amikor hallottam, hogy nyöszörög. Aztán például a fürdetés kilencven százalékban az én feladatom, de a tisztába rakást, illetve az etetést is magamra vállalom, nem okoz gondot – árulta el a Fradi játékosa. – Ráadásul egy szavam sem lehet rá, hiszen nagyon jó baba, most már rendre végigalussza az éjszakákat, este nyolckor lefektetjük és csak reggel kel fel.

A koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet óvatosságra késztette Botkáékat, hiszen már nemcsak magukért, de a kisfiukért is felelősséggel tartoznak. Ugyanakkor igyekeznek úgy intézni mindent, hogy a kicsi napi rutinja a lehető legkevésbé változzon.

Egyértelmű, ha hazamegyek például az edzésről, a megszokottnál is jobban ügyelek a kézmosásra, a fertőtlenítésre, s az is alap, ha valamelyik rokon jön hozzánk látogatóba, az első útja a fürdőszobába vezet – tette hozzá a zöld-fehérekkel az Európa Liga csoportkörében is szerepelt focista. – Természetesen azért el szoktunk menni sétálni, kimozdulunk a négy fal közül, de odafigyelünk, hogy betartsuk a szabályokat.

Több ideje jut kertészkedni

Botka Endrének most több ideje van arra, hogy hódoljon új hobbijának.

A veszélyhelyzet és a korlátozás azért megváltoztatta az életünket. Mi mindig jöttünk-mentünk, most viszont hirtelen megnőtt a szabadidőnk – mondta a labdarúgó. – Így viszont több energiát fordíthatok a kis kertünkre, nagyon szeretek ott elbíbelődni, foglalkozni vele.

Blikk