Az emlékezetes kupadöntő végén Gera Zoli gólja döntött. A meccs összefoglalóját és az ünneplés képeit is megnézheted

Újpesti Dózsa 0-1 (0-0) Ferencváros
Groupama Aréna, 19.000 néző.
Vezette: Iványi Zoltán (asszisztensek: Berettyán, Georgiou; alapvonali jv.: Karakó, Erdős; tartalékjv.: Erős)
Gól: Gera Z. (78.)
Sárga lap: Litauszki (25.), Diarra (90+2.) illetve Gyömbér (57.), Ramírez (90.)

Újpesti Dózsa: Balajcza – Heris, Kecskés Á., Litauszki, Balogh B. – Sankovic, Cseke – K. Hazard (Mohl 34.), Bardhi (Kabát 85.), Andric (Diarra 73.) – Lencse
kispad: Kovács Z., Kálnoki Kis, Windecker, Angelov
vezetőedző: Nebojsa Vignjevic

Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Nalepa (Radó 46.), Leandro, Ramírez – Pintér Á. – Varga R. (Cukic 88.), Gera Z., Hajnal, Lamah (Gyömbér 57.) – Böde
kispad: Jova, Sesták, Nagy Do., Busai
vezetőedző: Thomas Doll

Összefoglaló:

Nyilatkozatok:

Csodálatos pillanatot élünk át most, kemény munka volt a mai, azt gondolom, nagyon jó mérkőzést láthattunk – kezdte Thomas Doll, az FTC vezetőedzője a mérkőzés utáni sajtótájékoztatót. – Érzelmekben és feszültségben nem volt hiány, és a szurkolók is nagyszerűek voltak. Nagy tisztelet az Újpestnek, mert ilyenkor nem könnyű nekik, de a teljesítményükért nekik is jár a megbecsülés.

Nagyon tetszett, amit láttam, stimmeltek a csapatrészek közötti távolságok, nem engedtük helyzetbe kerülni az újpestieket. Tudtuk, hogy nem az első tizenöt percben kell eldönteni a döntőt, azonban már az első félidőben is betalálhattunk volna. Ahogy az a kupadöntőkben lenni szokott, egy pontrúgás döntött, nagyon tetszett, hogy érezni lehetett a játékosokon, mennyire szeretnének győzni.

Gera Zoltán ma megkoronázta nagyszerű szezonját. Remek játékos, aki védekezésben és támadásban is stabilitást ad a csapatnak. Azonban csapatként győztünk, a sikerhez minden játékos teljesítményére szükségünk volt.

Köszönetet szeretnék mondani a szurkolóknak, ezt a buzdítást mindkét csapat megérdemelte. Örülök, hogy a szurkolóink támogattak minket, mi pedig boldoggá tudtuk tenni őket” – zárta mondandóját a német tréner.

A Ferencváros bizonyította, hogy Magyarország legjobb csapata – kezdte Nebojsa Vignjevics, az Újpest vezetőedzője. – Jobban játszottak, míg nekünk nem ment olyan jól, mint a legutóbbi két, ellenük lejátszott találkozónkon. Szeretnék köszönetet mondani a játékosaimnak a teljesítményükért és a fantasztikus szurkolóinknak a buzdításukért.

Sajnos támadóinknak nem volt sok lövése, nem tudtunk eléggé gólra törően futballozni, így nem sikerült elég helyzetet kialakítanunk. Hazard az első félidőben megsérült, míg Andricsnak egymás után több rossz passza is volt, látszott rajta, hogy nagyon elfáradt.

Újságírói kérdésre Vignjevics elmondta, nem szeretné elárulni, mit súgott neki Gera Zoltán a lefújást követően, jobb lenne, ha ezzel a kérdéssel a győztes gólt szerző ferencvárosi középpályást keresnék.

Ünneplés:

Tempó Fradi!