Kenny várja már, hogy újra pályára léphessen és örül annak, hogy nagyobb lesz a meccsterhelés.

– Hogy bírtad az előző heteket?
– Jól, ugyanazzal a mentalitással álltam hozzá a munkához, mintha nem történt volna semmi. Ugyanúgy koncentráltam a napi feladataimra, ha éppen nem az edzőközpontban, akkor otthon végeztem el. Természetesen más volt ez az időszak, mintha pályán lettünk volna, labdarúgóként mindig oda vágyunk, de láttuk a szituációt, hogy mi a helyzet a világban. Nem azzal foglalkoztam, hogy nekem mi kellene, hogy jobb legyen, volt elég baj így is. Végeztem a saját feladatomat, és hálás voltam a vezetőség segítségéért, hogy a kialakult helyzetben is tudtam folytatni a felkészülést a lehetőségekhez mérten. Igyekeztem nyugodtan és türelemmel viselni ezt a helyzetet.

– Mit szóltál a hírhez, hogy folytatódik a bajnokság? Átfutott az agyadon, hogy lehet, hogy már nem is játszunk ebben a szezonban?
– Erre vártunk, mi természetesen nagyon szerettük volna folytatni, hogy ez mekkora kockázat, azt nem az én tisztem eldönteni, vannak, akik sokkal jobban értenek ehhez, úgyhogy az ő ajánlásuk és előírásaik szerint folytatjuk. Az a döntés született, hogy újraindul a bajnokság, ennek pedig természetesen örülünk, hiszen futballozni szeretünk a leginkább.

– Mennyire lesz nehéz visszatérni, újra felvenni a mérkőzésritmust?
– Mindenki ugyanabban a helyzetben van, ugyanazzal kell megküzdenie, az ellenfeleknek is ugyanakkora kihívás lesz, ezért nem tartok attól, hogy hátrányban leszünk hozzájuk képest. Ez is egy olyan szituáció, hogy mindenkinek a maximumot kell nyújtania a körülményekhez, a tudásához képest. Biztosan lesznek, akik nehezebben reagálnak erre, és lesznek, akik könnyebben. Mi azért dolgozunk napról napra, hogy az utóbbi kategóriába tartozzunk.

– Mennyire téma a bajnoki cím az öltözőben?
– Az elmúlt hetekben természetesen nem ez volt a legfontosabb, de most már egyre többször előjön, hiszen ezért dolgoztunk az egész szezonban, és az a célunk, hogy megvédjük a bajnoki címünket. A következő hetekben biztosan még inkább a fókuszba kerül, aztán pedig amikor újraindul majd a bajnokság, még inkább.

– Mennyire lesznek furcsák az új körülmények? A zárt kapu, hogy háromnaponta meccset játszotok? Ráadásul a labdarúgás egyik alapszabálya is megváltozik, hiszen öt cserelehetőség lesz majd ezekben a hetekben.
– Értesültünk a napokban a fejleményekről, de ezt igazán majd akkor tudom megmondani, ha a részese leszek. Futballistaként örülök neki, hogy sok meccset játszunk majd, és várom már, hogy újra pályára léphessek.

Fradi.hu