A Ferencvárosi Torna Club közleményét változtatás nélkül közöljük.

Az idén 121 esztendős Ferencvárosi Torna Club alakulása óta folyamatosan építette fel, alakította ki azokat a megjelenési formákat, melyekkel képviseltetjük magunkat a külvilág felé is. Ezeket a megjelenési formákat, mint védjegyeket (ilyen például a klub közismert címere, az elnevezései, melyet közé tartozik a Fradi név is) a Ferencvárosi Torna Club levédette, és a törvényi rendelkezések alapján oltalom alá helyezte. A hatályos törvényi rendelkezések értelmében a védjegyoltalom hatálya alatt álló szóösszetételt, elnevezést, címert csak és kizárólag a védjegy tulajdonosa használhatja, és kizárólag az ő engedélyével használhatja más azt.

Az elmúlt hetekben, hónapokban sajnálatos módon egyre több olyan jellegű eset történt, melyről a világhálón keresztül szereztünk tudomást, és amely alapvetően sérti a Ferencvárosi Torna Club érdekeit. Több személy, több érdekcsoport a világhálón (Facebook, Messenger, Instagram, stb.) keresztül próbál az FTC által tulajdonolt védjegyekkel (vagy ahhoz hasonlító jelzésekkel) ellátott termékeket értékesíteni anélkül, hogy gyártási vagy értékesítési engedéllyel rendelkezne.

Az általános törvényi előírásoknak megfelelően az FTC elsődlegesen békés úton próbálta rendezni az észlelt eseteket. Jóhiszeműen, elektronikus levélben kereste fel az FTC Jogi Osztálya az érintett személyeket, csoportokat és együttműködésre hívtuk fel őket. Megkereséseink nagyrészt eredményre vezettek, de sajnálatosan napi szinten kerülnek elő újabb és újabb védjegybitorlók, akik – az egészségügyi veszélyhelyzetet és a tiszta Fradi érzületű szurkolóink jóhiszeműségét kihasználva – nyerészkedni próbálnak különféle hamisított, bizonytalan eredetű termékekkel.

A Ferencvárosi Torna Club a megteremtett értékeit mindig védte, védi, és védeni is fogja.

A jogosulatlan védjegyfelhasználók más lehetőséget nem adtak számunkra, mint azt, hogy az értékeink megóvása érdekében a hatóság segítségét kérjük. A mai naptól kezdődően a folyamatos és visszatérő esetek miatt az FTC Jogi Osztálya lép fel polgári és büntető jogi eszközöket egyaránt felhasználva annak érdekében, hogy a jogsértéseket mihamarabb megszüntessük.