Labdarúgó csapatunk sportmenedzsere elmondta, hogy komoly szakmai kihívást jelentő időszak ez számunkra.

Hogy reagáltak a játékosok a járvány miatti helyzetre?
Jól fogadták. A tréningek változatosságot jelentenek az életükben. Ki tudnak mozdulni otthonról, egy kicsit elterelődnek a gondolataik. Miközben edzenek, nem arra fókuszálnak, milyen nehézségek érintik az életüket, a családjukat. Nagyon motiváltak, a szakmai stábbal együtt koncentráltan végzik a munkájukat.

Milyen fizikai állapotban vannak a keret tagjai?
Folyamatosan figyeljük őket GPS-rendszeren keresztül. Az erőnléti stábbal konzultálva, az adatokat figyelembe véve mondhatjuk, hogy fizikailag továbbra is jó állapotban vannak a játékosaink. Erős Fradi várja az NBI-es rajtot!

Jelenthet előnyt az FTC számára, hogy például a legnagyobb riválisnál, a Fehérvárnál a kiscsoportos foglalkozások helyett csak egyéni edzések voltak?
Ezt nem lehet megmondani. Soha nem az volt a célunk, hogy előnyt kovácsoljunk, nem ez motivált és vezérelt bennünket. Azt tartottuk szem előtt, hogy a klub értékei, a futballisták a lehető legjobb állapotban legyenek, a játékosok álljanak készen arra az esetre, ha folytatódik a bajnokság.

Mennyire változtatja meg a vírus az átigazolási szezont?
Ez bizonytalan szituáció mindenkinek. A klubok és a ligák gazdasági szempontból nehéz helyzetbe kerültek. Valószínű, hogy az árak esnek majd, a játékosok értéke csökken. Ettől függetlenül a munkát ezen a téren is intenzíven végezzük, sok futballistával vagyunk kapcsolatban. Komoly szakmai kihívást jelentő időszak ez számunkra.

Pszichológus is segíthet – Mindenben támogatjuk a játékosokat, bármikor fordulhatnak dr. Kárpáti Róberthez, a klub pszichológusához. Azoknak a légiósainknak, akiknek a családjuk másik országban van, nyilván még nehezebb, így a klub segítségére számíthatnak – árulta el Hajnal Tamás a Blikknek.