Támadónk ennek érdekében pluszmunkát is végez.

Ha valakinek hiányzik a labda, az Isael…

A Ferencváros brazil támadója kis túlzással labdával született, gyerekként Sao Paulo utcáin reggeltől estig a barátaival futballozott, és profiként is minden labdaérintésén látszik, élvezettel passzol, cselez, indít. A 31 esztendős labdarúgó nehezen viseli, hogy a bajnokság ezekben a hetekben, hónapokban szünetel, ám megpróbálja a legtöbbet kihozni az odahaza eltöltött időből.

Hiányzik a futball, nehéz elfogadni a mostani helyzetet, de az egészségnél nincsen fontosabb – mondta lapunknak Isael. – Feleségemmel és két fiammal a legtöbb időt odahaza töltjük, szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy van kert, ahová ki tudunk menni. Mindkét fiam imádja a labdarúgást, tele vannak energiával, minden nap rendezünk minitornákat. Főleg a nagyobbik fiam szereti a futballt, nyolcéves múlt, ha tehetné, év közben is egész nap focizna, hát most van rá bőven lehetősége…

A Ferencvárosnál a keret tagjai hétfőn, szerdán és pénteken kiscsoportokban tréningeznek, a brazil játékos élvezi, hogy legalább ilyen formában részt vehet a tréningeken.

Legalább labdához érhetünk – folytatta Isael. – Ahogy észrevettem, minden csapattársamnak hiányzik a játék, ha labdás gyakorlat van, azt mindannyian nagyon élvezzük. A többi napon egyéni edzésterv alapján készülünk az otthonunkban, a magam részéről pluszmunkát is végzek, ha újra eljön a mi időnk, szeretnék kirobbanó erőben lenni… Kedden huszonegy kilométert kerékpároztam, egy óra húsz percig tartott a kör, néha a srácok is eljönnek velem tekerni. Odahaza pedig a súlyzók is gyakran előkerülnek, lassan annyit gyúrok felsőtestre, hogy erősebb lesz, mint valaha.

A légiós szerint ezek a hetek legalább olyan fontosak, mint a téli vagy nyári felkészülés, hiszen nem lehet tudni, mikor folytatódik a bajnokság. Isael éppen ezért rendkívül komolyan veszi a mostani időszakot is, fontos, hogy mentálisan se engedjen le.

Szerhij Rebrov sokat érdeklődik, gyakran kérdezgeti, hogy érezzük magunkat, milyen erőben vagyunk. A szakmai stáb ügyel a részletekre is, ők és mi is tudjuk, ha folytatódik a bajnokság, azonnal készen kell állnunk, nem lesz sok idő a ráhangolódásra.

A brazil légiós szerint, ha egyszer eljön a rajt ideje, nehéz első mérkőzésre kell számítani. A Puskás Akadémia otthonában lépne pályára a Ferencváros, márpedig eddigi két vereségük közül az egyiket Felcsúton (1–4) szenvedték el. Isael a maga részéről bízik benne, előbb-utóbb folytatódhat az idény, újra tétmérkőzéseken rohamozhatja a kaput, lőheti a gólokat. A zöld-fehérek a bajnokság félbeszakítása előtt remek formában voltak, legutóbb a sereghajtó Kaposvárt ütötték ki hazai pályán öt góllal, ám a többhetes szünetet követően ez a lendület alighanem megtört.

Biztos vagyok benne, hogy nem lesz könnyű az újrakezdés, de egyik csapatnak sem lesz az. Minden játékos másként éli meg ezeket a napokat, lesz olyan, aki kis túlzással zökkenőmentesen menti át a formáját, másoknak időre lesz szükségük, míg újra elkapják a fonalat. A magam részéről remélem, gyorsan belelendülök, eddig hét gólt szereztem az idényben, jó lenne még néhányat mellé tenni.

Isael elmondta, hívő ember, a nap végén rendszerint imádkozik. A mostani nehéz időszakban volt ideje számvetést készíteni, mit csinált jól, min kell változtatnia. Brazilként fontos neki a hit, ebből is erőt merít.

Hiszek magamban és a csapatban! Biztos vagyok benne, hogy ha eljön a mi időnk, újra erősek leszünk.

NSO