Védőnket kérdezték hazája sajtójában.

A szezon megállítását követően sem álltak le azt edzések. Hétfőn, szerdán és pénteken a pályán edzünk, hatos csoportokban, kedden és csütörtökön otthon, egyedül. Öt napig vagyunk aktívak, a hétvégék szabadok. A napokban várunk híreket a folytatásról, mert egy szövetségi megbeszélés várható, a végső döntés előtt egyeztetnek a klubok képviselőivel. Két opciót emlegetnek, május közepét és június elejét. Persze nézők nélkül, hisz olyan a helyzet, mint amilyen. Jó az idő, remélem a vírus hamarosan eltűnik és a dolgok lassan visszatérnek a normálishoz. Nem tudok róla, hogy futballista fertőzött lenne. Azt hiszem, hogy minden csapat edz már, vannak akik egy ideig csak egyéni edzéseket tartottak.

Itt a fertőzöttek száma 2500 körül van. De itt az emberek nyugodtan sétálhatnak az utcán, piknikeznek, mintha nem lenne pandémia. Budapesten szabad futni a parkokban, teniszezni, vagy tollasozni. De a csoportosulás tiltott. Boszniával szemben nincs kijárási tilalom, a nyugdíjasok 9 és 12 óra között mehetnek boltba.

A Ramadán alatt felkelek és imádkozom, de nem koplalhatok. Nehéz lenne az edzésekkel és a meleggel. Nagyon komoly edzéseink vannak, nem bírnám. A klub edzése 10:30-kor vagy 11:30-kor van, utána [az interneten] kezdődik a válogatott edzése, annak inkább a kapcsolattartás a lényege.

– Eldar Civic