Dzurják Csöpit és Hajdu Attilát kérdezték a labdarúgó élet hazai újraindulásáról.

Az MLSZ elnöksége a félbeszakadt élvonalbeli futballbajnokság folytatását akkortól tartja lehetségesnek, ha a kormány a vírusjárvány kapcsán feloldja a most érvényes tilalmakat. Az azt követő húsz nap elteltével szerdán vagy szombaton folytatható a pontvadászat. Persze nem mindegyik bajnokságról van szó, hanem csak a női és férfi NB I-ről illetve a Magyar Kupa-sorozatról, tehát azon kiírások küzdelmeiről, amelyek a magyar csapatok nemzetközi, az UEFA által rendezendő kuparészvételéről döntenek.

Tudni kell: a magyar szövetség az alsóbb osztályú bajnokságok folytatásáról a járvány alakulásától függően később hoz döntést. Amúgy közismert, hogy a férfi NB I. március 25-én szakadt félbe, és a női élvonal küzdelmei is „befagytak”.

Két egykori Fradi-ászt kérdeztünk arról, elég lesz-e a 20 nap közös tréning a versenyszerű futball megnyugtató folytatására?

Hajdu Attila, a Fradi egykori, a BL-csoportkörben is bizonyított válogatott kapuvédője: – Sokféle megoldás közül választ mostanában Európa – fogalmaz Attila. – ­A belgák teljesen leállították a pontvadászatot, ugyanakkor például a német Bundesliga zárt kapuk mögött hamarosan újraindul. Némi kockázatot rejt magában ez a húsznapos magyar terminus, de majd az élet eldönti, elég-e a három hét. Meglehet, elég, de az sem kizárt, hogy azért előfordulhatnak sérülések, amint az a versenysportban megesik.

Dzurják József, az FTC egykori csatára: ­– Jómagam az NB II-es Kazincbarcika vezetőedzőjeként szintén kiadtam „házi feladatként” az edzésvégzést, de mivel a szövetség a második vonalról még nem döntött, kíváncsian várom, mikor kezdhetjük el a közös tréningeket. Biztos vagyok abban, hogy a kazincbarcikai futballisták keményen végzik az otthoni gyakorlataikat.

Bors nyomán.