Roli beszélt arról, hogyan telnek napjai.

– A vírushelyzetre való tekintettel határozatlan ideig szünetel a bajnokság, ti pedig heti három, szigorú egészségügyi szabályok szerint zajló edzéssel készültök. Miként éled meg ezt az időszakot?
– Nem jó, hogy így alakult, de ebben a helyzetben nem a sport a legfontosabb, hanem az egészség és az, hogy itthon és a világban is minden mielőbb rendben legyen. A szabályokat most mindenkinek be kell tartani, szóval nem olyan edzéseink vannak, mint máskor, ám ezzel együtt is örülök, hogy heti háromszor együtt tréningezünk a Népligetben. Addig is kimozdulhatunk kicsit és a pályán lehetünk.

– Az otthoni napokra is kaptok edzésprogramot, ez bevett dolog vagy szintén csak a speciális helyzet miatt van így?
– Azokra a hétköznapokra, amikor nem edzünk együtt a Népligetben, mindenki megkapja a személyre szabott programját, melyet otthon kell elvégezni. Felvételt készítünk az edzésről és elküldjük az erőnléti edzőnek – ilyet korábban nem csináltunk, ez is új most.

– Nehezen viseled a bezártságot?
– Néha azért igen. Mi, futballisták alapvetően rengeteget utazunk, szinte állandóan úton vagyunk, úgyhogy ez jelenleg mindannyiunk számára egy új, szokatlan szituáció, de ezzel most együtt kell élnünk. Mi a párommal még szerencsés helyzetben vagyunk, mert van teraszunk, ahova gyakran kiülünk.

– Mivel telnek a napjaitok, miután teljesítetted az edzéseket?
– Általában sorozatokat nézünk vagy a konyhában tevékenykedünk, illetve a közelben sétálunk a kutyusunkkal.

– Azt tudom, hogy szeretsz húst sütni, nemrég viszont azt olvastam, hogy hamarosan merészebb fogások elkészítésével is szeretnél megpróbálkozni a konyhában.
– Egyelőre maradok a húsos ételek elkészítésénél. Van még hova fejlődnöm ezen a téren, de igyekszem, szerintem egész jól állok a hússütéssel.

– Ezekben a hetekben keresel focit a tévében vagy az interneten?
– Egy-egy meccset megnézek, persze. Nemrég egymás után leadták a 2016-os, Újpest és a 2017-es, Vasas elleni kupadöntőnket is, azokat például láttam, illetve ismételték a CSZKA Moszkva elleni, idegenbeli Európa Liga csoportmeccsünket is, azt szintén megnéztem. Utóbbi mérkőzés számomra külön szép emlék, hiszen a hajrában én szereztem meg a győzelmet érő gólt.

– A moszkvai meccsre alighanem a szurkolóink is szívesen emlékeznek. Apropó, a Fradi jótékonysági kezdeményezésének keretében nemrég te is beszélgettél egy idősebb bérletes drukkerünkkel – milyen élmény volt?
– Aranyos volt az úr, akivel beszéltem. Mi, labdarúgók is örülünk, hogy ha ilyen formában is, de ki tudjuk venni a részünket a segítségből. Reméljük, mielőbb rendeződik a jelenlegi helyet és újra a szurkolóink előtt játszhatunk – ahogy ők is, úgy mi is ezt szeretnénk.

– Egy éve ilyenkor más volt minden – éppen egy Vidi elleni győztes rangadó után voltunk, április 27-én pedig matematikailag is biztossá vált a Fradi 30. bajnoki címe. Emlékezetes időszak volt, nemde?
– Bizony, az egy bajnoki döntőnek is beillő meccs volt, utána nagyon kedvező helyzetbe kerültünk, a következő fordulóban pedig be is biztosítottuk az elsőségünket. Emlékezetes időszak volt, ma is jó visszagondolni rá.

Fradi.hu