Korábbi macedón középpályásunk elmondta, hogy pályafutása legszebb éveit töltötte a Ferencvárosnál.

A közvélemény szerint két év alatt sokat tettél azért, hogy a Fradi sikeres legyen, amellyel bajnok is lettél. Nem sajnáltad, hogy ezek után pont kimaradtál az Európa Liga-csoportkörös szereplésből?
– Sajnos be kellett érném azzal, hogy már nyáron is csak nézőként követhettem a csapat csoportkörbe jutását. De így is inkább különleges érzés volt látni, hogy a fiúk ilyen jól teljesítettek az Európa Ligában. Büszke voltam rájuk, amikor magasabb szinten jegyzett együttesekkel is fel tudták venni a versenyt, a CSZKA Moszkva elleni idegenbeli győzelmet nagyon élveztem. A kérdésre a válasz: tavaly ősszel hoztak egy döntést a helyzetemről. A vezetőedző látta, szerinte kikkel lehet sikeres, így ezt el kellett fogadnom. Minden ott kezdődött, hogy két évvel ezelőtt a Liechtenstein elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen térdsérülést szenvedtem. Először két hónapot kellett kihagynom, majd a klubom törökországi edzőtáborában újra megsérültem. Hónapokig húzódott a visszatérésem, sokáig nem játszhattam. Az ügynökömmel együtt beszéltünk a sportigazgatóval, Hajnal Tamással. Az első egyeztetéskor kölcsön akartak adni egy másik klubhoz, mert a sérülésemből visszatérve jobbnak látták, ha ott lendülök újra játékba. Hat hónapos kihagyás után egy posztrivális is érkezett a csapathoz. Európa-szerte mindenhol kerestünk csapatot, ahová kölcsönbe tudtam volna menni. Hosszas keresés után közölték velünk, hogy szabadon igazolható játékosként távozhatok. Beszéltem az edzővel, Hajnallal is, és azt mondták, jobbnak látják, ha máshol játszok, ahol több lehetőséget kapok. Ezt állt végül a távozásom hátterében.

Szergej Rebrov mit mondott Neked, miért?
– Az esetem speciális volt, hiszen két-három más játékos is volt a posztomon. A sérülésem után lábadoztam, nehéz volt visszaverekedni magam a kezdőbe. Mindent megtettem ennek érdekében, de szerintem akkor dőlhetett el a sorsom, amikor leigazolták Ihnatenkót. Beszéltem az ügynökömmel, Rebrovval is egyeztettünk felnőtt emberek módjára. Elmondta, mik a tervei a csapattal, és velem kapcsolatban nehéz döntést kellett meghoznia.

Látsz rá esélyt arra, hogy újra Magyarországon folytasd a karriered?
– Pályafutásom legszebb éveit töltöttem a Ferencvárosnál. Remek játékosokat ismertem meg, akikkel máig tartom a kapcsolatot. Igen, nyíltan mondom, hogy örömmel térnék vissza az NB I-be. A közeli terveimben szerepel, hogy a feleségemmel együtt Magyarországon folytassuk a megkezdett életünket. Egyelőre egyik magyar csapat sem keresett meg, de remélem, ami késik, nem múlik.

A teljes interjú, amelyben izraeli tapasztalatairól is olvashatsz: Csakfoci