Vad Lajos együttese szélnek eresztette játékosait, a vándorló támogatójuk az első szóbeszédek szerint a Vasashoz igazol át.

Csütörtökön a Nemzeti Sport jelezte, hogy az OSC névadó szponzora, az A-Híd Zrt. bejelentette a stábtagoknak és a játékosoknak, hogy a kialakult gazdasági helyzetre való tekintettel nem tudja tovább támogatni a klubot, ezzel a legnagyobb szponzor esett ki az együttes mögül. Még aznap a VLV vízilabdás portál is foglalkozott az üggyel (két cikkben, itt és itt találjátok őket, ami már kicsit árnyalta a képet, kiderült ugyanis, hogy az OSC már a februári béreket sem fizette ki a játékosoknak, valamint az újbudai önkormányzat sem teljesítette a 2020-ra tett ígéreteit.

Vad Lajos elmondta, hogy: “Az év meglepetéscsapata az OSC lett. Az élet viszont megy tovább. Nagyon nehéz, de ez a helyzet. Ma a magyar sportban ilyen előfordulhat. Remélem, minden játékosom megtalálja a számítását, és azt az utat, amit bejárhat.

Az A-Híd tulajdonosa, Apáthy Endre azt nyilatkozta, hogy nincsenek anyagi nehézségeik, hiszen az építőipar továbbra is prosperál. Továbbá azt sem tagadta, hogy esetleg máshol fogja befektetni a pénzét. A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy ez a „máshol” a Vasas lesz, ahol hamarosan felbukkanhatnak az OSC jelenlegi kulcsjátékosai, és amely klub elnökével, Markovits Lászlóval jó viszonyt ápol Apáthy Endre. Hasonló váltásra már volt példa a cég életében, hiszen 2014-ben a bajnoki bronzérmes Szegedet hagyták ott és “igazoltak át” az OSC-hez – vitték a pénzt és a paripákat is.

Hogy milyen egyéb furcsaságok történtek az OSC-nél az elmúlt időszakban, arról a Hosszabbítás írt még korábban, ide kattintva olvashatjátok az összefoglalót.