Középpályásunkat kérdezték, hogyan telnek a napjai.

Egy bulgáriai internetes oldal bedobta: ha a magyar parlament határozatlan időre meghosszabbítja az országos veszélyhelyzetet, úgy a válogatottunk képtelen lesz felkészülni, ezért meccs hiányában automatikusan Bulgária lép tovább, és játszik Izlanddal vagy Romániával az Eb-döntős helyért.

Ezt öntől hallom először – hüledezett Sigér. – Leesett az állam, nem is kívánom kom­mentálni.

Az FTC kéttüdejű motorja a mindennapjairól szívesebben beszélt, hogy olyan tevékenységekkel tölti ki hirtelen támadt szabadidejét, amikkel a közelmúltban kevesebbet foglalkozott. A bevásárlást például a feleségével együtt végzi el.

Arra ügyelünk, hogy 15-20 perc után hazafelé vegyük az irányt. Az előre összeírt bevásárlólista sokat segít, hogy gyorsan végezzünk.

A négy fal között, közelebbről a tűzhely mellett olykor órákat töltenek el kedvesével, mert szívesen kísérleteznek új ételek el­készítésével.­

Most a reggeli különféle változatai szerepelnek középpontban – magyarázza Dávid. – Legutóbb humuszkészítés volt műsoron, mert mindketten szeretjük egészséges és tápláló reggelivel indítani a napot. A hummusz csicseriborsóból készül, nagyon finom. Kedvenc ételem reggelire az omlett különféle töltelékekkel, mint például sonka, sajt, gomba.

Aláhúzza: a tökéletes kondícióra szüksége van, ezért a lakhelyükhöz közeli Népligetben futóedzéseket végez.

Ez alkalmanként öt-hat kilométer. Otthon pedig izomerősítő gyakorlatokat végzek.

Dávid úgy véli, ha április végén, esetleg május elején folytatódhat az NB I, akkor sikerült viszonylag jól reagálni a jelenlegi helyzetre.

Olykor laptophoz ülök, elemzem a meccseinket. Ha továbbra is azt a megbízható csapatjátékot nyújtjuk, akkor a Fradi jó úton halad az újabb bajnoki cím felé. Ezt annak ellenére állítom, hogy a Mol Fehérvár az utóbbi időben egyenletes teljesítményt nyújt, akárcsak a Mezőkövesd és a Diósgyőr. Bevallom, nekem mindenem megvan, csak a labda hiányzik, de az nagyon – teszi hozzá Sigér Dávid.

Bors