Hokicsapatunk vezetőedzőjét a járványhelyzetről és a törölt VB-ről is kérdezték.

Címvédésre készült az Erste Ligában az FTC jéghokicsapata, ami végül össze is jött, de a koronavírus miatt a Csíkszeredával közösen lett aranyérmes. Miután kitört a járvány, a szövetség lezárta a nemzetközi bajnokságot, és megosztotta a magyar és az erdélyi klub között az első helyet.

Az élet a legnagyobb drámaíró. A műveit nem lehet átírni. Sajnálom, hogy nem a jégen dőlt el a bajnoki cím, de erről nem mi tehetünk – reagált a döntésre Fodor Szabolcs, a Fradi hokisainak vezetőedzője, akinek csapata az elődöntőben 2-0-ra vezetett az ősi rivális Újpest ellen a négy győzelemig tartó párharcban. Aztán a szövetség zárt kapus találkozókat rendelt el, amiből az újpestiek nem kértek, így az aranyérem a Fradi játékosainak ölébe hullott.

A mi családunk is szétszakadt a járvány miatt, hiszen a nagyszülők Szadán élnek, és legfeljebb telefonon tudjuk velük tartani a kapcsolatot. Lélekben persze ve­lük vagyunk – magyarázta a fia­tal, 41 éves szakember. – A csa­pat jelenleg kényszerszabadsá­gon van. A szakmai stáb szigorú edzéstervei szerint készülnek a játékosaink.

A zöld-fehéreknél lassan elkezdik a tárgyalásokat a lejáró szerződésű játékosokkal, ami ezekben az időkben tán furcsa lehet, de fel kell készülni a járvány utáni időszakra is.

Nagy változások nem lesznek, mert az örök igazságot valljuk: győztes csapaton ne változtass! Ezért legfeljebb egy-két új játékos érkezhet – zárta Fodor.

Kár a VB-ért

Szerettünk volna megharcolni az elitbe kerülésért, sajnálom a csapatot, de az élet néha orrba ver, és eltörli az álmaid. Most tényleg sokak életéről van szó – mondta arról a tavaly óta a válogatott egyik edzőjeként is dolgozó Fodor, hogy a válogatott nem mehet a szlovéniai Divízió 1/A-s vb-re.

Bors