Barátunk, Szilárd az Üllői129.hu oldalának közismert alakja nehéz helyzetbe került szeretett Nagypapájának halála után. Tudjuk most sokan kerültek nehéz helyzetbe, fogjunk össze, hogy segíthessünk. Az adakozóknak egy nagyon különleges ajándékkal készülünk. A Fradi pedig egy játékosok által dedikált mezt ajánlott fel! Mi is szeretnénk segíteni, így saját támogatásunkon túl egy speciális felajánlást teszünk, részleteket lásd Sly levele után!

Kedves Fradisták, Üllőisek!

Sly vagyok, legalább is úgy ismertek, egyébként pedig Szilárd. Mint a korábbi cikkből értesülhettetek az életem romokba dőlt, hogy az élet értelme drága papikám elment. Na nem mintha előtte várkastély lett volna, de legalább élet volt. Benne értelemmel, SlyPapával, akiről gondoskodtam. Én 44 éves vagyok ő meg 94. Amióta megszülettem vele élek. Eleinte szüleim is itt laktak pár éves koromig, aztán elváltak családokat alapítottak, engem meg a két nagyszülő nevelt. Örök hála nekik ezért, de hát ennek is vannak árnyoldalai, ha valakit túlféltenek és úgy nevelnek, semmit se tegyen, semmit sem szabad, mert veszélyes. Így lettem egy olyan szárnyaszegett, kicsit lelkibeteg, önbizalomhiányos emberke, aki vagyok.

Szégyen, nem szégyen, párom sosem volt, így most papa elmentével totálisan egyedül vagyok itt a két cicámmal. Anyukám, aki nagyon beteges és öcsém más megyében laknak, de Isten áldja őket, azért eljöttek, öcsém intézi a dolgokat, mert én olyan vagyok, mint valami alvajáró. Hatalmas ürességet, reménytelenséget és legfőképp azt érzem, az életnek nincs értelme. S miközben lézengek, gondolnom kéne előre, ami még nem nagyon megy. Pl: Nem biztos, hogy itt lakhatok-e tovább, mert a bérlemény a papa nevén volt, ha maradhatok is, jó magas a rezsi és akkor nekem meg a – tudjátok mennyire szeretett – cicáimnak enni is kellene. Miközben a legolcsóbb temetés 207.000 Ft-ra jött ki. Hál’ Istennek öcsémnek egy barátja adott rá kölcsön, de azt is vissza kell majd adni. Jómagam ugye nagyothalló vagyok, hallókészülékem nagyon régi és csak fele szól, évek óta cserélni kéne, a szemüveg sem jó már. Emellett túlsúlyom van, ezért térdeim, gerincem vacakol, valami baj van a jobb csuklómmal és így fogalmam sincs találok-e munkát (főleg így, a járvány idején), és el tudom-e végezni, de szeretnék. (Eddig a Papi ápolása volt hivatalosan a „munkám” otthonápolásként.) Egyszerűen nincs másom, mint próbálok imádkozni. Meg leginkább csak papához beszélni, hátha hallja. A másik barátom, akivel ritkán találkozom, neki anyukája halt meg tavaly és szintúgy egyedül maradt. Ő mondta, hogy nappal még elvan, de mikor lefekszik a gondolataival, na az a rossz. Én is tapasztalom, rengeteg ellentmondás van bennem és egy újabb. Fekszem a sötét szobában és borzasztó nyomasztó csendes, viszont az én füleim tinédzser korom óta zúgnak több szólamban, szinte üvöltve döbörögnek, suhognak. Én pedig fekszem papa helyén és a semmi… Ami valamennyire tartja bennem a lelket az egy vers, amit a papa topikjába be is tettem, egy fura vicces kép róla, amit még nem láttam eddig és itt a hozzászólások. Ezeket olvasgattam azon az átkozott napon is.

Azt hiszem, ennyi talán elég, vagy lehet sok is. Amiért ezt megírtam, hogy lehet valakinek szégyen vagy gáz, de minden lehetőségbe meg kell próbálnom kapaszkodni, hogy el tudjak indulni. Néhányan itt az oldalon és Facebookon azt írták, szívesen segítenének. (Ez úton is köszönöm nekik!) Erre mindig azt gondoltam. Ugyan! Hogy? Elment a papa. Mit? De végül is, ha úgy van az életnek az egyik legnemszebb részében, aki úgy érzi és megteheti, attól örömmel veszem. Ez a piszkos anyagi rész. Sajnos enélkül nem lehet létezni.

Ezért elmentem életemben először egy bankba és létrehoztam egy számlát. Nehéz ezt megfogalmazni, de ha valaki úgy érzi, úgy gondolja meg szeretne próbálni segíteni elindulni egy úton, Annak szívből ezerszeresen köszönöm és Isten áldja meg!

Tisztelettel Béres Szilárd Sly

HAJRÁ FRADI!!!

Számlaszám: 11773470-01167582
IBAN: HU82117734700116758200000000

Speciális Üllőis ajándékként a legbőkezűbb adakozónak egy ’80-81-es bajnokságban elnyert aranyérmet ajánlunk fel, míg a többiek között üllőis ajándékokat sorsolunk ki!