Aggodalomra semmi ok: csak a csavarokat vették ki a kézfejéből.

Liu Shaoang

Azért februárban, különösen a végén már számítottunk rá, hogy elmarad a világbajnokság. Volt már rá precedens a múltban, hogy elmaradtak nagy világversenyek, a mi sportágunkban ez volt az első eset. Persze szerettünk volna világbajnoki címet ünnepelni március közepén, de erre lesz lehetőségünk jövőre is. Természetesen szomorú a jelenlegi helyzet, de én magam eddig is odafigyeltem mindenre, ráadásul fiatal sportolóként erős az immunrendszerem, úgyhogy e tekintetben nem aggódom. Viszont az időseket féltem, figyeljünk is rájuk nagyon!

Bár egyáltalán nem hátráltattak a kezemben lévő csavarok, mégis a műtét mellett döntöttünk. Rövidebb volt a beavatkozás, és csak két helyen vágták fel a bal kézfejemet. Tavaly februárban kilenc és hat öltéssel varrták össze a sebet, ezúttal elég volt öt és három is. Ráadásul az első operációval ellentétben már aznap este haza is engedtek a kórházból.

A hátammal van és lesz vele sok munka. Mióta leálltunk, kevesebbszer fáj, de ez természetes is, hiszen kimaradtak és kimaradnak a napjaimból a gyorskoris pozíciók. Figyelnünk kell a hátamra, de ez eddig is így volt, több orvossal is konzultáltunk, remélem, megoldódik ez is. A felkészülést április 14-én kezdjük, remélhetőleg a megszokott mederben. Egyedül a minden nyáron esedékes olaszországi edzőtábor maradhat el. Jelenleg nincs sok esélye annak, hogy ezúttal is Bormióban töltünk el három hetet.

NS nyomán.