Vezetőedzőnk azt is elmondta, hogy mivel tud motiválni ebben a helyzetben.

Ezekben a napokban, hetekben nem létezik tökéletes ráhangolódás – mondta Szerhij Rebrov, a Ferencváros ukrán vezetőedzője. – A Kaposvár elleni mérkőzésre is alaposan felkészültünk, feltérképeztük az ellenfél gyengeségeit, amelyeket ki is használtunk. Úgy voltunk vele, ha játszani kell, természetesen pályára lépünk, ha nem lesz bajnokság, azt is elfogadjuk, hiszen a klubnál abban mindenki egyetért, az egészségnél, az emberéletnél nincsen fontosabb a világon!

A koronavírus-járvány okozta bizonytalanságban a mentális felkészítésnek legalább akkora jelentősége van, volt ezekben a napokban, mint a taktikainak. Azt a szakember is elismerte, nem könnyű a játékosok helyzete, hiszen az egyik fő motiváló erő a ferencvárosi közönség volt, s legutóbb már üres lelátók előtt kellett futballozniuk.

A Kaposvár elleni mérkőzés előtt az öltözőben megkérdeztem a fiúkat, mennyire motiválja őket az aranyérem – így az ukrán tréner. – Csak mosolyogtak, pontosan tudják, hogy a szurkolókon kívül az újabb bajnoki címnél nagyobb motiváció nem létezik.

forrás: nso.hu