Máté Csaba szerint a zártkapus meccsek miatt mi kerültünk a legnagyobb hátrányba, hiszen a mi lelátói támogatásunk a legnagyobb – a mai sajtócsütörtökön kérdeztük labdarúgó csapatunk másodedzőjét.

Nekem még nem volt ilyen tapasztalatom. Másfajta mentális felkészítést igénylő bajnoki ez, hogy nem jöhetnek be a nézők. Nagyon fontos, hogy a játékosok tisztában legyenek azzal, hogy ne edzőmeccs feelingje legyen a mérkőzésnek, erre már figyelmet fordítottunk, továbbra is fogunk rá figyelni. Fel fogjuk készíteni a játékosokat, hogy a megfelelő, még nagyobb belső motivációval lépjenek pályára, hiszen most kívülről most azt a segítséget, amit megszoktak, most nem fogják megkapni, saját magukat és egymást kell olyan állapotba hozni, hogy igazi meccshangulatban legyenek. A csapatmegbeszéléseken felhívjuk erre a figyelmet, akinek van már ilyen tapasztalata, az megosztja, hogy mire kell még jobban odafigyelni. Még van egy pár napunk, világos, hogy Magyarországon talán mi kerültünk a legnagyobb hátrányba ezzel, hiszen nálunk van a legtöbb néző, de ehhez kell alkalmazkodnunk, megértettük, mert a legfontosabb az emberi élet és egészség. Ez most az állapot, ami bármikor megváltozhat. Bízunk benne, hogy hamarosan minden visszakerül a régi kerékvágásba.

A célunk a Kaposvár ellen, hogy több helyzetet alakítsunk ki, mint az elmúlt mérkőzéseken, ehhez jobb támadójátékra, gyorsabb labdajáratásra, agresszív beindulásokra, egyéni vállalásokra van szükségünk. És fontos, hogy hátul stabilak maradjunk, egyéni hibákat ne nagyon kövessünk el. Eddig sem foglalkoztunk azzal, hogy két mérkőzéssel kevesebbet játszottunk, úgy tekintettünk a tabellára, mint egy pillanatnyi állásra, az a két mérkőzés csak egy bónusz. Arra törekszünk, hogy azok nélkül is legyen meg az előnyünk. Ezt hangsúlyozzuk a játékosoknak is, mindig a pillanatnyi állást nézzük és egyelőre még abban is vezetünk, hála Istennek.

Ahogy eddig, úgy ezután is minden ellenfelet tisztelni fogunk, nem szabad lenézni senkit, óriási különbségek az NBI-ben nincsenek a csapatok között, a játékosok között. Ha valaki úgy gondolja, hogy az adott napon 50-60%-kal teljesít, akkor kellemetlen meglepetések érhetik. Nem foglalkozunk az ellenfél helyzetével, nekik megvan az a lehetőségük, hogy felszabadultan lépjenek pályára. Nagy a hátrányuk, így talán a játékosok egyénileg próbálják felhívni magukra a figyelmet, hogy jövőre esetleg az NBI-ben tudjanak maradni. Nekünk magunkra kell figyelnünk, ha a saját játékunkat rájuk tudjuk erőltetni, akkor nem lehet kérdéses a három pont megszerzése.

– Máté Csaba