A szakosztály a távozó játékosokról is tájékoztatást adott.

Alapos vérfrissítésen esik át 2020 nyarán női kézilabdacsapatunk. Hét új játékos, Alicia Stolle, Angela Malestein, Emily Bölk, Janurik Kinga, Julia Behnke, Kisfaludy Anett és Kovács Anett átigazolását már bejelentettük, és több érkező nem is várható. A jelentős átalakulás ugyanakkor azt is jelenti, hogy többen távoznak is: Danick Snelder, Hornyák Dóra, Háfra Luca, Lukács Viktória és Mészáros Rea klubváltása már ismert, mostanra pedig az is eldőlt, hogy nem hosszabbítunk szerződést Debreczeni-Klivinyi Kingával, Djurdjina Maloviccsal, Emily Christensennel és Szemerey Zsófival sem, Bánfai Kíra pedig egy évre kölcsönbe kerül a DVSC-hez.

Nehéz döntéseket kellett meghoznunk, hiszen az elmúlt években a csapatunkat meghatározó játékosok távoznak nyáron a Ferencvárostól – mondta a kézilabda szakosztály ügyvezető igazgatója, Bognár László. – Bízunk benne ugyanakkor, hogy jól határoztunk valamennyi esetben; szerettük volna számottevően megerősíteni a keretet, és úgy vélem, hogy ez sikerült is. Valamennyi távozó játékosunknak köszönöm mindazt, amit a klubért tett, és a pályafutásukhoz további sok sikert kívánok. A búcsúzásnak azonban még nincs itt az ideje, vannak még előttünk feladatok a szezon hátralévő részében, amelyeket együtt kell végig csinálnunk.

Nagy lehetőség számomra, hogy Debrecenben játszhatok, hiszen egy évről-évre fejlődő, fiatal csapatba kerülökfogalmazott Bánfai Kíra. – Beilleszkedési problémáim biztosan nem lesznek, hiszen a keret nagy részélt jól ismerem, s úgy hallottam remek a közösség a csapatnál.

Az FTC-Rail Cargo Hungaria 2020/2021-es szezonra tervezett kerete:

Kapusok: Bíró Blanka, Janurik Kinga
Jobbszélsők: Angela Malestein, Kovács Anett
Jobbátlövők: Alicia Stolle, Klujber Katrin
Beállók: Julia Behnke, Kisfaludy Anett, Pásztor Noémi
Irányítók: Kovacsics Anikó, Szucsánszki Zita, Tóth Nikolett
Balátlövők: Csiszár-Szekeres Klára, Emily Bölk, Háfra Noémi
Balszélsők: Márton Gréta, Schatzl Nadine

Fradi.hu