A mai sajtócsütörtökön vezetőedzőnket kérdeztük.

Remélem plusz motivációt ad majd az elmúlt hétvégi eredmény. Néhány játékost túlzottan magabiztossá tett az előnyünk, ez a meccs pedig megmutatta, hogy még keményebben kell dolgoznunk. Abban bízom, hogy a szurkolóink a hazai pályán segítenek ezt az extra motivációt megtalálni. Nagyon várom a szombati meccset, biztos vagyok benne, hogy a csapat motivált lesz. Jó esélyünk van a bajnoki cím megszerzésére, de koncentrálnunk kell a legvégéig. Minden csapat követ el hibákat, nagyon fontos, ezekből hogyan állunk fel, elemezzük ki ezeket.

Dolgozni, javítani kell néhány játékelemen, minden edzésen a héten ezt tettük, kielemeztük a kövesdi meccset, az ebből tanultakat megosztottuk a játékosokkal – és reméljük élesben is látszódni fog ez. Ezt szeretném látni a következő meccseken. Minden vereség váratlan, hisz senki nem akar veszteni. De előfordul, a hazaiak jobban akartak, átbeszéltük ezt, de nem kell plusz terhelésnek alávetni a csapatot, nem kell túlhajszolni őket, hisz fél éve ez volt az első bajnoki vereségünk. Előfordul ez a fociban. Ki kell analizálni ezt és még jobban felkészülni a következő meccsekre és menni tovább.

A saját játékunkra kell koncentrálni, tudjuk persze, hogyan játszik a Debrecen, mik az erősségei, de magunkra kell figyelni. Készen kell állnunk. Mezőkövesden az első félidőben nem így volt, készültünk pedig a presszingre, de néha elszáll az önbizalom és jönnek a hibák. Mindig nehéz az ilyen csapatok ellen, mint a DVSC, nem lehet a 6-1-ből kiindulni, azt el kell felejteni. Komolyan kell venni őket, edzőt cseréltek, egészen más meccs lesz.

– Szergej Rebrov