Pólósaink elhozták a pontokat az idegenbeli Bajnokok Ligája mérkőzésről.

Férfi vízilabda, Bajnokok Ligája, B-csoport, 9. forduló
Mladost Zágráb 6–9 Ferencváros
Negyedek: 0-2, 1-2, 3-3, 2-2
Gólok: Bicari 2, Vámos 2, Fountoulis 1, Jaksic 1, Varga 1, Vámos 1, Zalánki 1

Döcögősen indult a zágrábi BL meccs, támadásban idő kellett, mire “belőttük” magunkat, az első negyedben leginkább a kapufára voltunk veszélyesek. Hogy ebből nem lett gond, az Vogel Somának volt köszönhető, aki tartotta a 0-0-ás eredményt, a negyed végén pedig Fountoulis révén sikerült végre betalálnunk. A nagyszünetig is főleg a mi akaratunk érvényesült, a hazaiak csak egy fórból tudtak nagy nehezen betalálni. A folytatásban aztán kicsit magára talált a Mladost is, de ez csak arra volt elég, hogy ikszre hozza a negyedeket. A vége előtt öt perccel pedig el is intézték önmagukat, miután Biljaka egy bekapott gól után a víz felett ököllel ütötte meg Jansik Szilárdot, amiért négyperces kiállítást kapott, így szinte a lefújásig emberhátrányban játszottak házigazdáink.

A csoportunk további eredményei:
Pro Recco 9-12 OSC
Waspo Hannover 18-14 Dinami Tbiliszi
CN Terrassa 11-11 CN Marseille

Jansik Szilárd

Jól védekeztünk az egész mérkőzésen. Tudtuk, hogy Csukot és Bowent kell semlegesítenünk és ha ez megvan, akkor jó esélyünk lesz a győzelemre. Nincs sérülés. A szememet találta el kicsit.

Vámos Márton

Egy ilyen álmoskás meccsnek indult, aztán maradt is, én úgy láttam belülről. A Zágráb kicsit fáradtnak tűnt, meg ugye, nem játszott az első számú kapusuk, de nem védett rosszul ez a fiatal kapus sem. Nagyon jól védekeztünk, szerintem az megadta az alaphangot, Soma nagyon jól védett, az első két negyedben nem is lőttek egynél több gólt. És végig tudtuk vinni ezt a védelmet, ennyi volt a titok. Aztán Szilárd egy kis verekedésbe keveredett, pedig nem is szokott soha, úgyhogy aztán az a négyperces feltette az i-re a pontot. Először nem akarták megadni, de aztán tanácskoztak és ciki lett volna nem megadni, mert kristálytisztán látszódott, hogy víz felett ütött a fiú. Én el is indultam, beugrottam a vízbe, hátha kell a segítség, de aztán szerencsére nem lett nagyobb baj. Látták, hogy jövök és akkor abbahagyták…

Varga Zsolt

Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz ez itt, Zágrábban. Az alapot a védekezés jelentette. Az elején nagyon sok helyzetet kidolgoztunk, azok kimaradtak, de szerencsére hátul stabilak tudtunk maradni és így szép lassan elmentünk eggyel, kettővel, hárommal, majd meg tudtuk tartani a végéig a különbséget. Volt a végén ez a víz fölötti ütés, amiért ők kaptak egy brutalitás-ítéletet, amit először nem akartak megadni a bírók, mindegy, végül megadták és ott le is zárult a meccs.

VLV