Támadónk Mezőkövesd ellen is odaállna a tizenegyeshez, ha úgy alakulna a helyzet.

– Legutóbbi négy tizenegyeséből hármat kihagyott. Szombaton is odaállna a labda mögé?
– Miért ne?!

– Az öltözőben szóba került a téma?
– Nem. Szerhij Rebrov és egyetlen csapattársam sem hozta szóba, mindenki tudja, csak az hibázik, aki a labda mögé áll. Sohasem voltam izgulós típus, gyerekkoromban is szívesen vállaltam a rizikósabb helyzeteket, ha remegne a lábam, inkább meg sem próbálnám.

– Szóval, Mezőkövesden is elvállalná a büntetőt.
– Ha a szakmai stáb engem jelöl ki, persze. Izguljanak a félősök.

– Rangadóhoz méltó lesz a színvonal?
– Remélem, igen. Szombaton a két legjobb formában lévő együttes találkozik, a színvonallal nem hinném, hogy gond lenne. Mindkét együttesnek fontos találkozó lesz a szombati, de bízom a csapatomban, és hiszek magamban.

– Ha már hit… Sao Paulóban született, testét több vallási motívum díszíti. Ennyire fontos szerepet játszik Isten az éle­tében?
– Hívő ember vagyok, a nap végén rendszerint imádkozom. Számvetést tartok, mit csináltam jól, min kell változtatnom. Brazilként fontos nekem a hit, ebből is erőt merítek. És igen, a testemen lévő tetoválások is ezt tükrözik.

– Hat gólnál és öt gólpassznál jár az idényben. Elégedett?
– Nincs okom panaszra. Az egyéni legjobbam tizennégy gól, előző klubomban, a kazah Kajrat Almatiban értem el. Nem azt mondom, hogy most sikerül a csúcsdöntés, de nem is ez a lényeg. A legtöbb támadásból kiveszem a részemet, keresem a labdát, a lehetőségeket, és ha a tizenhatos közelébe kerülök, rendre azt a megoldást keresem, melyikből a leginkább veszélyesek lehetünk.

– Mezőkövesden is a helyzetkihasználás dönthet?
– Akár. A stabilitást meg kell tartanunk, elöl pedig kockáztatnunk kell, cselezni, vállalkozni. Több olyan labdarúgónk is van, aki egyedül is képes eldönteni a rangadót, legutóbb, a fehérváriak ellen Olekszandr Zubkov lőtt győztes gólt. A bajnokságban nekünk most minden mérkőzés kiemelten fontos, jó pozícióból várhatjuk a folytatást, ám a bajnoki címről nem szívesen beszélek. Korai még. Egy biztos, szeretném, ha minél hamarabb biztossá tennénk a helyünket az élen, és az utolsó néhány fordulóban már nem kellene izgulnunk.

– Két fia van. A srácok kijárnak a Ferencváros hazai mérkőzéseire?
– A párommal rendre ott vannak a lelátón. A nagyobbik fiam imádja a labdarúgást, nyolcéves múlt, ha tehetné, iskola helyett is egész nap focizna. A Mezőkövesd elleni mérkőzésünket a televízióban nézik, este készülnek pattogatott kukoricával, sós ropival, és a képernyő előtt szurkolnak a Fradinak.

– Franck Boli sárga lapok miatt biztosan hiányzik Mezőkövesden. Mekkora gondot jelenthet ez?
– Ő fontos láncszem, egyre jobb formában van, rúgja a gólokat, de a keretünk nem tizenegy emberből áll. Vannak más játékosok is, akik gond nélkül tudnak előretolt csatárként futballozni. Meglátjuk, a szakmai stáb kit tesz be előre.

– Ön is kezdhet csatárként?
– Korábban futballoztam ebben a pozícióban, nem okozna gondot. Biztos vagyok benne, a szakmai stáb minden lehetőséget átgondolt, és az kezd csatárként, aki az ideális jelölt a Mezőkövesd ellen.

NSO