Ezzel eldőlt, hogy már biztosan nem jutunk tovább a Bajnokok Ligája középdöntőjéből.

Női kézilabda, Bajnokok Ligája, középdöntő, 1-es csoport, 4. forduló
CSM Bukarest 27–24 (16-13) Ferencváros
Gólok: Lukács 7, Klujber 3, Kovacsics 3, Márton 3, Snelder 3, Háfra 2, Szucsánszki 2, Klivinyi 1

Telt ház várta csapatunkat a román fővárosban, de nem voltak egyedül a lányok, hiszen száznál is több Fradi szurkoló utazott el Bukarestbe. Nem indult álomszerűen a meccs, hiszen Schatzl gólját ki tudja, hogy miért, de érvénytelenítették a játékvezetők, így pedig a hazaiak tudtak gyorsan kétgólos előnyt kialakítani. Ami nem tartott sokáig, a Lukács – Snelder duó vezérletével sikerült fordítanunk, onnantól kezdve pedig fej-fej mellett haladtak a felek. A kapusok is belejöttek, Bíró és Grubisic is nagy bravúrokat mutatott be. Sokáig a védelmünk is jól állta a sarat a Cvijic – Pintea darálóban és az emberhátrányokat is jól hoztuk le. A félidő hajrájában aztán egy kis segítség érkezett a hazai pályának a hivatalos személyektől, a mi oldalunkon elmaradtak az ítéletek, ennek köszönhetően pedig mínusz három lett a szünetre, az addigi legnagyobb különbség.

A folytatásban pedig több fejre irányuló mozdulat maradt megtorlatlanul, a Siófok ellen ezeknél kevesebbért villant a piros. A hétközi bajnoki aztán más területen is visszaköszönt: tiszta helyzetekből több kapufát is lőttünk, a legfájdalmasabb Danick Snelderé volt, ami két lécet is érintett. A sok hiba ellenére is végig meccsben voltunk a CSM-mel, ami leginkább Bíró Blankának volt köszönhető, hiszen futószalagon szállította a védéseket, de nem tudtunk élni ezzel. Amikor ott voltak a lehetőségek az egygólos különbségre vagy az egyenlítésre, rendre megremegtek a kezek és a végére a fizikai fölényben lévő románok ki is használták ezt, így behúzták a mérkőzést. Ami azt is jelenti, hogy a középdöntő végén befejeződik számunkra az idei Bajnokok Ligája szereplés.

Márton Gréta

A Bukarest nehézzé tette számunkra a mérkőzést, a kritikus pillanatokban hibákat követtünk el. Igyekeztünk tartani velük a tempót, de a második félidőben ez már nagyon nehéz volt, elfáradtunk, szerintem ez volt a döntő ma.

Elek Gábor

Gratulálok a Bukarestnek a mai győzelemhez, az előző meccset nem lehetett alapul venni, tudtuk, hogy ez egészen más mérkőzés lesz. Carmen Martín szereplése is növelte a variációs lehetőségeket. Kiélezett találkozó volt, az első félidő végén, valamint a második félidő kritikus pillanataiban elkövetett hibáink döntötték el, a szerencse sem állt mellénk, megérdemelt volt a CSM sikere. Hatalmasat küzdöttünk, kevésen múlt, hogy itt is egy nagy meglepetést szerezzünk, nem vagyok elégedetlen a teljesítményünkkel, de a pontszerzéshez kevesebb hibával kellett volna játszani.