A három, Fradival szóba hozott németből kettőt bejelentettek.

A 2020/2021-es szezontól kezdve a Ferencváros női kézilabdacsapatát erősíti az egyaránt ötvenötszörös német válogatott Alicia Stolle és Emily Bölk!

Stolle 23 éves, 182 centi magas, balkezes jobbátlövő, a pályafutását az Ahlener SG-ben kezdte, 2011 és 2014 között a Borussia Dortmund együttesét erősítette, majd négy éven át a Blomberg-Lippe kézilabdázója volt, mielőtt 2018-ban a Thüringerhez igazolt. 20 évesen, 2016 októberében mutatkozott be a német válogatottban, azóta pedig állandó tagja a nemzeti csapatnak. A 2018-as Európa-bajnokságon, noha Németország csak tizedikként zárt, Stollét beválasztották a torna álomcsapatába. A Bajnokok Ligája 2018/2019-es idényében 37 gólt szerzett, míg a 2019-es világbajnokságon huszonhatszor talált az ellenfelek kapujába.

Bölk 21 esztendős, ugyancsak 182 centi magas, jobbkezes balátlövő. A Buxtehuderben nevelkedett, 2012-től egy éven át a Viborg akadémiáján pallérozódott, de ezt leszámítva 2002 és 2018 között szülővárosa csapatában, a Buxtehuder SV-ben szerepelt. 2018-tól a Thüringer játékosa, a német válogatottnak pedig 2016-tól kezdve a tagja. A Német Kézilabda-szövetség 2018-ban, majd 2019-ben is az év kézilabdázójának választotta leendő játékosunkat. Bölk az előző BL-kiírásban negyvenhat gólt szerzett, a 2019-es világbajnokságon pedig 37 találattal csapata legeredményesebb játékosa volt.

Két fiatal, de már a nemzetközi színtéren is tapasztalt átlövővel erősítjük meg csapatunkat Alicia Stolle és Emily Bölk személyében – mondta Bognár László, a kézilabda szakosztályunk ügyvezető igazgatója. – Jól mutatja mindkettejük képességét, hogy jó néhány top klub próbálta átigazolni őket, büszkék lehetünk rá, hogy elnyerte a tetszésüket az a jövőkép, amelyet eléjük vázoltunk. Kettejükkel és a már meglévő játékosainkkal a következő idénytől a belső posztokon nő a variációs lehetőségeink száma, s ez megteremti az előrelépés lehetőségét.

(fradi.hu)

View this post on Instagram

Bereit für neue Abenteuer! 🔥 Ich freue mich zu verkünden, dass mein Weg ab diesem Sommer nach Budapest, Ungarn führt und ich bereit für neue Herausforderungen bei @ftc_kezilabda bin! 🇭🇺 Nach 6 Jahren deutscher Bundesliga, vielen Jahren beim @teambuxtehude, 2 Jahren beim @thueringerhc, vielen unvergesslichen Erlebnissen und Erfolgen ist es nun Zeit für etwas völlig Neues! Ich bin dankbar für alles, was ich bisher erleben durfte und freue mich darauf, das neue Kapitel mit @aliciastolle zusammen zu bestreiten! 😍 Boldog vagyok, hogy az FTC játékosa lehetek a következö két évben! 💚🤍 ..doch die Saison ist noch nicht vorbei! Bis zum letzten Spieltag werde ich alles für den THC und das Erreichen unserer Ziele geben! 💥 _____ #tschüssdeutschland #goodbyegermany #neueskapitel #newchapter #vereinswechsel #aufinsabenteuer #FTC #budapest #hungary #readyforsomethingnew #puma #pumagirl Fotos: @wolf_sportfoto @_franziskajohanna_

A post shared by Emily Bölk (@emily_boelk) on