Miha elmondta, nagyon motiválja, hogy ismét bajnok legyen a Fradival.

– A Fehérvár elleni győztes rangadó után hat pont az előnyünk, ellenfelünk ráadásul két meccsel többet játszott. Ez kényelmes előny?
– Több, mintha még mindig csak három lenne, mint a múlt szombati rangadó előtt volt, de egyelőre nem számolgatunk, nagyon sok mérkőzés van még hátra a bajnokságból. Nekünk mindegyiken a legjobb teljesítményt kell nyújtanunk ahhoz, hogy elérjük a célunkat.

– Szerinted minek köszönhető, hogy az idegenbeli siker után hazai pályán is sikerült legyőzni a MOL Fehérvárt?
– Két különböző mérkőzést játszottunk ebben a szezonban a Fehérvár ellen. Az őszi meccsen bár fáradtak voltunk, jó karaktert mutatott a csapat, Dibusz Dénes pedig elképesztő formában védett. Itthon dominálni tudtunk, összességében mindkétszer megérdemeltük a győzelmet – a szombaton mutatott hozzáállással kell folytatnunk a szezon hátralévő részében is.

– Egyetlen kivételtől eltekintve valamennyi mérkőzésünket végigjátszottad a nemzetközi selejtezőkben, az Európa Liga csoportkörében és az NB I-ben is, ezzel csapatunk legtöbbet játszó tagja vagy a mostani idényben. Hogy látod, mivel szolgáltál rá Sergei Rebrov bizalmára?
– Igyekszem minden esetben a legjobbamat nyújtani és mindig megfogadni azt, amit a vezetőedző kér tőlem. Amikor megkapom a lehetőséget, azzal próbálok élni, ennek jegyében dolgozom az edzéseken is.

– A mostani egy meglehetősen hosszú idény számunkra, nem érzed magad fáradtnak?
– Nem igazán, nekem elegendő volt a feltöltődésre az a rövid pihenő, ami az őszi és a tavaszi szezonkezdet előtt jutott. Nagyon motivál, hogy az idén is megnyerjük a bajnokságot, szóval egyáltalán nem érzem magam fáradtnak.

– A tavaszi idénytől visszatért a védelembe Otigba Kenneth, akivel már akkor is játszottál együtt, amikor 2017-ben csatlakoztál a Fradihoz. Hogy látod az ő teljesítményét?
– Örülök neki, hogy a hosszú kihagyás után visszatért, ráadásul azonnal a kezdőcsapat tagjaként. Rengeteg nehézségen ment keresztül, de sokat dolgozott a visszatérésért, így megérdemli, hogy most újra a pályán legyen. Szerintem jó teljesítményt nyújt, de látva őt az edzéseken úgy érzem, minden egyes mérkőzéssel csak jobb lesz majd.

– A jelenlegi a harmadik idényed a Fradiban. Továbbra is jól érzed magad a klubnál és Budapesten?
– Boldog vagyok itt. Szerintem remek csapatot alkotunk, ráadásul újra és újra nagy célokért küzdhetünk. Mint elmondtam, most mindennél jobban motivál, hogy megvédjük a bajnoki címünket, ezáltal pedig újra elindulhassunk a nemzetközi kupaselejtezőkben. Budapest csodás, a szurkolóink fantasztikusak, a vezetőedző is bízik bennem – remekül érzem magam a Fradinál.

Fradi.hu