Kenneth Otigbát és Szergej Rebrovot kérdezték a tegnapi sajtócsütörtökön.

Miután tavaly januárban lábközépcsonttöréssel műtötték, azt írta a közösségi oldalára, hogy „a legerősebb ember a bolygón, senki és semmi nem akadályozhatja meg a visszatérését”. Honnan merített erőt a legnehezebb napokban?
Ilyen vagyok, mindig megpróbálok pozitív maradni. Tudtam, mentálisan erősnek kell maradnom, hiszen több mint egy évig nem játszhattam. A hozzáállásom, a hitem nagyban segítette a felépülésemet. Még a legnehezebb pillanatokban sem fordult meg a fejemben, hogy feladjam. Tudtam, hogy előbb-utóbb visszatérek, és így is lett.

A családtagjai, a barátai sokat segítettek?
Rengeteget köszönhetek a családomnak, főként anyukámnak. A környezetemben mindenki mellettem állt, a szeretteim, a barátaim biztosak voltak benne, véget ér a balszerencsés időszak a karrieremben. A támogatásuk nélkül sokkal nehezebb lett volna. De köszönöm a klubnak is, hogy mellettem maradt mindvégig.

A legutóbbi szezonban mindössze három élvonalbeli találkozón lépett pályára, míg a 2019–20-as idényben, ősszel egyáltalán nem focizhatott. Nehéz volt újra játékba lendülni?
Természetesen nem volt egyszerű, de az önbizalmam megmaradt, és ez sokat segített. Elképesztően jó volt újra focizni, nagyon vártam már, hogy ismét magamra húzhassam a Fradi-mezt. Szerhij Rebrov vezetőedző bízott bennem, igyekszem ezt meghálálni neki.

Willi Orbán sérülése miatt a magyar válogatott védőgondokkal küzd. Készen áll, hogy helyettesítse?
Mindent megteszek, hogy felhívjam magamra a szövetségi kapitány figyelmét, ám először a klubomban kell huzamosabb időn keresztül jól teljesítenem. Csak ezután lehet aktuális a kérdés. Hatalmas megtiszteltetés pályára lépni a nemzeti csapatban, mindig örömmel állok a kapitány rendelkezésére.

Beszélt Marco Rossi szövetségi kapitánnyal?
Nem, de remélem, a pályán tudok majd neki bizonyítani, és újra számít rám.

Akár már szombaton, a második helyen álló Fehérvár elleni rangadón.
Természetesen! Nem lesz egyszerű mérkőzés, de szurkolóink támogatásával győzni akarunk. A maximumot nyújtjuk majd a pályán, az a célunk, hogy megszerezzük a három pontot és megerősítsük vezető helyünket.

Blikk