Birkózó szakosztályunk reménysége több szép akciót is bemutatott, ha az eredmények úgy alakulnak, akkor a vigaszágon folytathatja a kontinensviadalt.

Az FTC junior magyar bajnoka a selejtezőben az azeri Iszlambek Dadovval kezdett. Birkózónk ellenfele másfél perc után már 7-0-ra vezetett, ami viszont ezután történt, arra nincs magyarázat! Váncza fantasztikus és nagyon látványos birkózást bemutatva 8-7-re fordított és kiejtette az ifjúsági olimpiai bajnokot.

A nyolcaddöntőben az U23-as Európa-bajnok lengyel Roman Pacurkowski következett. Az élete első felnőtt kontinensviadalán szereplő junior világ- és Európa-bajnoki bronzérmesünk ezúttal nem engedte előnyhöz ellenfelét, sőt, ismét kiválóan és közönségszórakoztatóan birkózott. Előbb egy dobással négy pontot szerzett, majd a lengyelt megintették két pontra, mert tusveszélyes helyzetből kimenekült, így 6-0-ra nyert a Fradi birkózója.

A negyeddöntőben Nazir Abdullajev ellen viszont sajnos már elmaradt a csoda. Birkózónk pontozásos, 4-0-s vereséget szenvedett, de amennyiben Abdullajev bejut a súlycsoport döntőjébe, akkor Váncza István szerdán a vigaszágon folytathatja.

Fradi.hu