Futsal csapatunk idegenben folytatja a bajnokságot.

Férfi futsal, NBI, 17. forduló
Veszprém, 16.45: FC Veszprém – Ferencváros
TV: M4 Sport

A hazaiak számára túl nagy téttel nem bír az összecsapás, mivel eldőlt, hogy az alsóházban folytatják a küzdelmeket, persze nem mindegy, hány pontot visznek magukkal a kiesés elleni küzdelemben. A gyengébb szereplés ellenére felfokozott a várakozás, hiszen az ellenfél mestere egykori sikeredzőjük, Madarász János, aki hat évig ült a veszprémiek kispadján, ahonnan tavaly tavasszal viharos gyorsasággal távozott. Ezután sokáig Madarász csapat nélkül volt, majd jött a Fradi felkérése decemberben, ahol egy kissé szétesett csapatot kellett felráznia, ami egyelőre úgy tűnik, elég jól sikerült. Eddigi mérlege négy meccsből három győzelem, amivel a zöld-fehéreknek saját kezükben van a sorsuk, ami a felhőházi rájátszást illeti.

Egyébként ez az összecsapás akár tét-nélküli is lehetett volna, ha tegnap érvényesül a papírforma Nyírgyulajban, de csodával határos módon az Újváros megalázó vereséget mért a hazai pályán szereplő Lovas-legénységre. Ezek ismeretében a Fradinak a hátralévő két meccséből egyet nyernie kell, hogy ne legyenek gondjai. Természetesen a fővárosiak úgy gondolkodnak, hogy ezt a mai napon megteszik, és begyűjtik a három pontot, amivel matematikailag is bebiztosítják a felsőházat, sőt, még megelőzhetik az Aramist is, és felléphetnek a negyedik helyre. Az őszi mérkőzésen a Népligetben igen sima összecsapást láthattak a nézők, ahol Ráboldék 5-1-re diadalmaskodtak. Azóta kissé átalakult a Veszprém, érkezett három légiós, egy szerb és két brazil játékos. Velük sikerült kiharcolni a továbbjutást a múlt héten a kupában, ami a négyes döntőbe jutást eredményezte. Ez a siker lendületet adhat Frank Tamás fiainak, akikben ég a visszavágási vágy. Ami nehezítheti dolgukat, hogy Komáromi megsérült a válogatottban és nem valószínű, hogy pályára tud lépni ezen az összecsapáson.

Ami a másik oldalt illeti, nincs eltiltott vagy sérült, így a legjobb összeállításában érkezhet a Ferencváros. Legutóbbi négy meccsét megnyerte a Fradi, így jó formában érezheti magát. Ami a siker egyik kulcsa talán, hogy a védekezést sikerült rendbe tenni, amit jelez, hogy az elmúlt három összecsapáson mindössze négy gólt kaptak. Amennyiben ma is jól zárnak hátul, jó esélyük lehet a győzelemre, hiszen előrefelé megvannak a kreatív gólerős játékosok, akik bármikor képesek betalálni. Ezek fényében a vendégek a találkozó esélyesei, de a felszálló ágban lévő veszprémiek egy jó napot kifogva meglephetik ellenfelüket. Feszült, izgalmas meccsre van kilátás.

Madarász János

Érdekes mérkőzésre számítok, hiszen mindkét félnek más szempontból lesz fontos az összecsapás. Veszprémi oldalon nagy dolgok már nem történhetnek, mert alsóházban folytatják a küzdelmeket, de biztosra veszem, hogy ennek ellenére, nem adják könnyen a bőrüket. Nekünk meg két mérkőzésünk van hátra, hogy bebiztosítsuk a felsőházat. Nyilván úgy készülünk, hogy ez már Veszprémbe sikerüljön. Az a csapat lesz sikeres ezen a mérkőzésen, aki higgadtabb tud maradni. Rengetegen kérdeztek engem is, hogy miként fogom megélni ezt az összecsapást. Nem érzelmileg közelítem meg ezt a találkozót, nyerni szeretnék, mint mindig, amivel elérnénk a kitűzött célunkat.

Futsal Hungary