Hírek úszó szakosztályunk elmúlt heteiről.

Szilágyi Liliána egyre jobb formába kerül, hiszen még januárban az Úszó Bajnokok Sorozata kínai állomásain is remek eredményeket ért el 200 méter pillangón: Sencsenben a számban VB-címvédő Kapás Boglárkát megelőzve lett ezüstérmes, míg Pekingben pedig aranyat szerzett – Hosszú Katinkát is megelőzte Lilu. Az elmúlt hétvégén Nizzában a Golden Touron pedig ismét ezüstérmes lett, a futamban ismét megelőzte Hosszút. Az Európa Kupa luxemburgi állomásán is nyert 200 pillangón 2:09.52 perces idővel.

Török Dominik Márk és Verrasztó Dávid is érmet szerzett a Golden Tour nizzai állomásán: Dávid 400 vegyesen lett második, míg Dominik 200 pillangón ért be a harmadik helyen.

Biczó Bence jelenleg Milák Kristóf csapatával készül – számolt be róla a Sportmenü:

Jelenleg Thaiföldön vagyunk, vonzóan kellemes helyen, mégis azt kell mondanom, hogy ezekben a hetekben nem a sportágunk napos oldalát élvezzük, hanem éppen az ellenkezőjével: nap, mint nap a sötéttel találjuk szembe magunkat. Jellemzően napi kétszer 8 kilométer megtétele a penzum, ehhez jönnek a szárazföldi gyakorlatozások, mindezt együtt délutáni szieszta nélkül még egy magunkfajta edzett sportoló sem tudná könnyedére venni. Természetesen nagyon örülök annak, hogy így hármasban edzhetünk, amióta Kristóffal összehangoltak az edzéseim, érzem magamban a motiváció szintjének folyamatos emelkedését. Hatalmas újdonságról csak azért nem beszélhetek, mert odahaza a Duna Arénában már korábban is egymás mellett tempóztunk, Kristóf a 4-es pályán, én meg az ötösön, megtapasztaltuk egymás sebességét és iramváltásait, úgy is mondhatom, hogy szinte minden titokra fény derült.

A 27 esztendős Biczó Bence, aki már több mint tíz éve tartozik a magyar válogatott kötelékébe, úgy gondolja, hogy a mostani „szövetség” kölcsönös előnyökre épül, nincs is értelme azt fejtegetni, hogy kinek származik több haszna vagy előnye az együtt végzett munkából.

Az igazán fontos az, hogy így hármasban sokkal könnyebb leküzdeni a holtpontokat, mint egyedül cirkálni a medencében a két fal között. Ha valaki közülünk úgy kifárad testileg és lelkileg, hogy a legszívesebben lehúzná a rolót, akkor segíthet az a szembesülés, hogy ha a másik kettő még bírja, akkor nehogy már én dobjam be a törülközőt. Az úszás döntően egy egyéni sport, ahol az edzéseken az időmérő óra az ellenfelünk, de aztán, amikor a versenyeken felállunk a rajtköre, már egymás ellenfeleivé válunk, a győzelem vágya és a tét kerül az előtérbe.

A thaiföldi edzőtáborban, Kristóf, Márton Ricsi és jómagam is ugyanazt a programot követve edzettünk, a lelkesedéssel és a kitartással nem volt baj. Hazatérésünk után a Duna Arénában folytatjuk a közös munkát, egészen a március 24-én kezdődő bajnokságig, ahol aztán megvívunk egymással” – hangsúlyozta Biczó Bence, aki szerint itt van már az ideje annak, hogy a 100 pillangón a hat, a 200-on pedig a nyolcéves egyéni csúcsait megjavítva közelebb kerüljön a hazai ranglistavezetőkhöz.