De ha megfelel a követelményeknek, szóba jöhet a magyar válogatottság is.

Nagyrészt jól kezdtük a szezont. Nagyon korai volt az idei rajt, míg tavaly februárban kezdtünk, most januárban. De jó munkát végeztünk az edzőtáborban és az első meccseken megmutattuk, min dolgoztunk Spanyolországban. [Nem a mostani kevesebb], hanem az őszi jóval több meccs volt szokatlan, hisz 15 éve nem kellett ilyen félévet produkálnia a Ferencvárosnak. Most azért dolgozunk, hogy megint azon a szinten szerepelhessünk. Ehhez először meg kell nyerni a bajnokságot. Nem tudom megítélni[, hogy javul-e a bajnokság], de az biztos, hogy izgalmas sorozat és nehéz is. Mindenki veszít pontokat, mi is. Nagyon sok figyelmet kapnak itt a fiatal labdarúgók, őket tekintik a jövőnek. A Paks például olyan játékospolitikát folytat, mint az Athletic Bilbao: csak hazai játékosok szerepelhetnek. De persze a jó légiósok senkit sem zavarnak.

Sajnálatos, hogy a[z ukrán] média ennyi teret ad szurkolói véleményeknek [Haratin kapcsán] és ennyire befolyásolni akarja a közvéleményt, pláne, mert nincs minden információ birtokában. Beszéltem Igorral a témában, konzultált velem. A játékos nem azért szerez magyar állampolgárságot, hogy válogatott legyen. Mondtam is neki: “ha vannak itt gyökereid, ha ide vonz a szíved, akkor nincs problémám vele“. Ráadásul a jövő szezontól megszűnik a légióskorlát a magyar bajnokságban, így Haratin nem önző okokból akar magyar állampolgár lenni. Igor szeret itt és Budapesten akar élni.

Beszéltem [Rossival is] erről. Meg akarja erősíteni a csapatát, amelyik az EB-re jutna ki a Nemzetek Ligája playoffon keresztül. Az én és Igor álláspontja is tetszett neki. Először az állampolgárság, aztán ha szeretne válogatott lenni, és meg is felel a követelményeknek, akkor lehet róla beszélni. Az ukrán válogatottba is be lehet jutni a Ferencvárosból. Haratin és Zubkov is fejlődik. Azt nem tudom megmondani, megfelelnek-e a válogatottbeli kívánalmaknak. Beszéltem erről Andrej Sevcsenkóval, az ő döntése, hogy behívja-e őket. Én csak azokat tudom megítélni, akikkel együtt dolgozom.

A magyarok bíznak az EB-szereplésben, de persze nem lesz könnyű. A playoffban Bulgáriával játszanak idegenben, és ha ott továbbmennek, jöhet Románia vagy Izland. Reméljük, hogy láthatják Budapesten az EB-n a csapatukat a magyarok. Láttam a válogatottat a horvátok ellen és nagyon tetszett a teljesítményük.

Nemrég hosszabbítottam három évvel a Ferencvárosban, hogy [nyáron kijutok-e EB-meccsre], azt nehéz megmondani: vagy szabadságon leszünk, vagy edzőtáborban. De érdekes csapatok jönnek Budapestre, a franciák és a portugálok.

– Szergej Rebrov