A gyengébb első félidő után jó másodikat produkáltunk, de ez nem volt elég a pontszerzéshez a Bajnokok Ligája középdöntős meccsen.

Női kézilabda, Bajnokok Ligája, középdöntő, 1-es csoport, 3. forduló
Ferencváros 31-35 (14-19) Rosztov Don
Gólok: Klujber 9, Háfra 5, Márton 4, Kovacsics 3, Szucsánszki 3, Klivinyi 2, Lukács 2, Pásztor 1, Schatzl 1, Snelder 1

Bár a továbbjutási esélyeink a dániai vereséggel szinte teljesen elszálltak, ennek ellenére az Érd Arénában tele lelátók és kiváló hangulat fogadta a csapatokat. Egy rövid ideig tudtuk is tartani a lépést az oroszokkal, utána viszont jöttek azok a hibák, amikre a leginkább kellett volna figyelnünk: az eladott labdák. Így gyorsan szét is futottak minket, amikor nem sikerült a gyorsindulásuk, akkor pedig a visszatérő Vjahirjeva varázsolt. A védekezésről sok mindent elmond, hogy az első védés a kapunkban a 25. percben történt, míg a túloldalon Szedojkina szállította a bravúrokat. Mindezek ellenére talán kicsit meglepő is volt a szünetre kialakult eredmény, hiszen “csak” öt góllal vezettek a vendégek.

A folytatásban aztán sikerült redukálni a hibákat, emellett Szemerey is fontos védéseket mutatott be az egyre keményedő védőfalunk mögött, és jött Márton Gréta is, hogy sorra lője a gólokat a szélről. Mindezeknek köszönhetően sikerült felzárkóznunk és még a vezetést is átvettük az egyre jobban elbizonytalanodó rosztoviaktól, akik egyre többet rontottak – heteseket, ziccereket is. Volt labdánk a kétgólos előnyhöz is, de ezt Pessoa üreskapus találata hatástalanította, ezután pedig össze is kapta magát Ambros Martín együttese. Ahogy haladtunk a mérkőzés vége felé, úgy őröltek fel minket egyre jobban a fizikai főlényükkel, ami abban mutatkozott meg, hogy egyre pontatlanabbak lettek a lövéseink, az oroszok pedig Vjahirjeva vezetésével behúzták a győzelemért járó pontokat.

Márton Gréta

Az első félidőben voltak kisebb hullámvölgyeink, amikor támadásban nem úgy ment a labda, ahogy szerettük volna és technikai hibákat is vétettünk, talán ez a védekezésünket is megpecsételte és nem voltunk elég kemények. De a szünetben rendeztük a sorainkat és a második félidőre felkeményedtünk és szerettünk volna visszajönni a mérkőzésbe. Sajnálom, hogy a végén nem sikerült a bravúr, de annak örülök, hogy így tudtunk küzdeni.

Elek Gábor

Teljesen megérdemelten győzött a Rosztov, az első félidőben egy nagyon rossz arcunkat mutattuk, főleg mentalitásban gondolom, túlzottan megadtuk magunkat, még szerencsénk is volt, hogy nem lett nagyobb a különbség a szünetre. A második félidőre egy egészen más Fradi jött ki, egy kicsit rendeztük a sorokat az öltözőben. Büszke vagyok arra, amit ott húsz percig tudtunk csinálni, és bánatos az utolsó szakaszért, úgy gondolom, hogy talán túlzó lett a második félidő alapján ez a négy gól. A küzdeni tudásunk rendben volt, úgy érzem, hogy a hitünk nem volt meg ehhez a mai mérkőzéshez, emiatt pedig nagyon szomorú vagyok. Pedig nagyon sokat beszélgettünk erről a mérkőzés előtt, hogy enélkül egy ilyen csapatot nem lehet megverni.