Nottinghamben az olimpiai előselejtezőn csapunk össze a magyarokkal teli ellenféllel háromtól.

A találkozót az olimpiai játékok online csatornája élőben közvetíti: Magyarország – Románia @ Olympic Channel

Szöveges eredménykövetés: IIHF

– Miként készül a román válogatott ellen, amely tagjait szinte kivétel nélkül ismeri az Erste Ligából?
– Ugyanúgy kell készülni az összes mérkőzésre – felelte Arany Gergely, a magyar válogatott kapusa. – Valóban ismerem a srácokat, hiszen egyazon bajnokságban játszunk, hétről hétre találkozunk, azaz lesznek ismerősök. Ám ettől még a felkészülés nem változik.

– Mennyire foglalkoztak már a rivális elemzésével?
– Csütörtökön fakultatív jelleggel kijöhettünk a Nagy-Britannia elleni meccsükre, meg is tettük. Jó meccs volt, nagyon erős brit válogatottat szorongattak meg, ez mindent elmond.

– Tényleg szorongatásnak látta, vagy a végeredmény csal kicsit?
– Igen, a britek domináltak, a román válogatott azonban sokszor lekontrázta őket, szereztek három találatot, úgyhogy kemény ellenfél lesz.

– Egyénileg viszont kiváló másfél-két évet fut, hiszen a Ferencvárosba igazolása óta nemcsak sokat véd, hanem sikereket is arat. Ez a válogatott-torna a következő lépcsőfok?
– Reméljük! Amikor a Fradiba szerződtem, az volt a célom, hogy minél többet játszhassak, és szerencsére az eredményeket is hozzuk. Ám dolgozni kell tovább, főleg a Fradiban, és az ottani teljesítményemmel ki kell vívnom, hogy a válogatottnál is szóba jöjjek.

NSO