Gastón Lodico és Szergej Rebrov válaszolt a kérdésekre – a tegnapi edzés fotóit is megnézheted.

– Egy hónapja érkeztél meg Budapestre, amely karriered első európai állomása. Hogy érzed magad Magyarországon?
– Igazán szép város Budapest, gyönyörű, akár a képeken. Nagyon jól érzem magam a Fradinál is, a csapattársak és a klubnál dolgozók kedvesek, segítőkészek, mindenben támogatnak.

– Miután a Fradihoz igazoltál, szinte azonnal edzőtáborba vonultál a csapattal, majd megkezdődött a bajnokság. Volt időd berendezkedni, esetleg körülnézni Budapesten, vagy egyelőre szállodában élsz?
– Eleinte szállodában laktam, ám nemrég megtaláltam az ideális lakást, melyet a Groupama Arénától nem messze bérlek. Budapest látványosságait még otthon megnéztem az interneten, viszont egyedül nem indultam el felfedezni a várost – mostanra megérkezett a családom is, a szeretteimmel szeretném felkeresni a főbb látványosságokat.

– Miért éppen a Ferencváros hívására hagytad el Dél-Amerikát?
– Először kicsit meglepődtem, amikor értesültem a Ferencváros ajánlatáról, ám utánanéztem és tudom, hogy egy Európa-szerte ismert, nagy múltú csapatról van szó, amely ráadásul évről évre a bajnoki címért küzd Magyarországon. Izgalmas kihívásként tekintettem a lehetőségre. Átbeszéltem a családommal is a helyzetet, s mivel úgy éreztem, hogy levegőváltozásra van szükségem, illetve jó helyre kerülhetek, belevágtam.

– Mióta itt vagy, két bajnoki mérkőzést játszott a Fradi, az első, Paks elleni meccsen csereként beállva 20 percet játszottál. Hogy érzed, mikor leszel majd rendszeresen bevethető?
– Szerencsére jó időben csatlakoztam a felkészüléshez, így szinte teljes egészében végigcsináltam az edzőtábort a csapattal. Azért dolgozom minden egyes edzésen, hogy mielőbb a legjobbamat tudjam nyújtani.

– Szerdán a Budapest Honvéd, szombaton az Újpest ellen folytatjuk a bajnokságban. Ismered az ellenfeleket? A többiek meséltek már arról, hogy milyen hangulat lengi be ezeket az összecsapásokat?
– Természetesen feltérképeztük a következő riválist, egyelőre a Honvéd elleni meccsre koncentrálunk. Nehéz mérkőzés lesz, de jó munkát végeztünk, ezért bízom benne, hogy nyerni fogunk. Tudom, hogy mindkét következő mérkőzés találkozó presztízsmeccs a klub és a drukkerek számára, különösen az Újpest elleni párharc nagyon fontos a szurkolóinknak.

– Ha már a szurkolók – mit üzennél nekik, mire számíthatnak tőled?
– Mindenekelőtt szeretném megköszönni nekik a rengeteg üzenetet, melyet az ideigazolásom óta kaptam, jólesik a biztatásuk, igyekszem meghálálni a bizalmat. Hogy mit üzennék még nekik?
Szeretnék minél többet játszani és szeretném sikerekhez segíteni a Ferencvárost!

Fradi.hu

További fotók: keddi edzés @ FTC facebook