Vezetőedzőnk azt is elmondta nekünk a mai “sajtócsütörtökön”, hogy a hétvégi derbi kapcsán miért aggódik.

Szergej Rebrov

Mindig nehéz meccseket játszunk a Honvéd ellen, nem könnyű olyan ellenféllel játszani, ahol öt hátvéd van a csapatban, de hasonlóan állt fel a Paks is, a játékosaim pedig megoldották a feladatot. Akik korábban nálunk játszottak, biztosan motiváltak lesznek, mi pedig a hazai pálya erejéből meríthetünk. Minden három pont nagyon fontos számunkra. Somalianak még időre van szüksége, tisztában vagyunk a képességeivel, biztosak vagyunk abban, hogy a csapat hasznára lesz. Amely egyre jobb formában van, egyre nagyobb terhelést kapnak az edzéseken is.

A Kisvárda elleni mérkőzésnek a tanulsága, hogy minden találkozó nehéz, főleg, ha idegenben lépünk pályára, mindig felkészültnek kell lennünk és 90 percig nyomást gyakorolnunk az ellenfélre, hogy elérjük a céljainkat. A Paks elleni hazai bajnoki azért volt más, mert gyors gólt szereztünk, ami nagy önbizalmat ad a játékosoknak. Sikerült előrelépnünk a labdavesztés utáni letámadásban, ami a játékunk egyik nagyon fontos része. A Honvéd ellen sem számítunk könnyű meccsre. A győzelem kulcsa ugyanaz lesz, mint minden találkozón, nem kell felosztani az ellenfeleket, meccseket fontosság szerint, magunkra kell koncentrálnunk és arra, hogyan győzzünk a saját játékunkkal. Hogy miért lesz érdemes kijönni egy ilyen februári szerda este? Mert én ott leszek, és ha én ott leszek, akkor a csapat is, és ha ők ott lesznek, akkor a szurkolóknak is mondhatni, hogy kötelező ott lenniük.

Nem készülünk máshogy az eheti meccsekre, mint máskor. Persze lehet, hogy a játékosok érzik a szurkolói nyomást, hogy ezek nagy derbik. De hideg fejjel, okosan kell felkészülnünk, nem kell semmi speciális dolgot csinálni. Minden mérkőzés ugyanolyan fontos és készen is fogunk állni mindegyikre. Egy dolog miatt aggódok csak a derbivel kapcsolatban, az pedig a pálya. Láttam az Újpest meccsét a Videoton ellen, azon a talajon lehetetlen volt játszani negyedóra elteltével. Mint mindig, a Honvédot és az Újpestet is feltérképeztük, készen fogunk állni mindkét bajnokira.