A győztes gól szerzője, Isael arról is beszélt, hogy eszébe jutottak-e a korábban kihagyott tizenegyesek.

Nagyon nehéz mérkőzést nyertünk meg, sokszor épp az ilyen szenvedős idegenbeli kilencven perceken múlik a bajnoki cím sorsamondta a Nemzeti Sportnak a lefújást követően Isael. – Megszoktuk, hogy az ellenfelek mindig kettőzött erővel hajtanak ellenünk, ám amikor teljesen visszahúzódnak a kapujuk elé, szinte lehetetlen üres területet találni. A kisvárdai játéktér ráadásul eléggé szűk, nehéz széthúzni a védelmet. Hiába vannak gyors és jól cselező játékosaink, nem tudtunk lendületbe jönni és rávezetni a labdát a hátvédekre. Ilyen körülmények között nehéz lett volna szép játékkal nyerni, nem volt más választásunk, mint az utolsó percig küzdeni. Úgy is tettünk, és szerencsére a végén mi rúgtuk a győztes gólt.

A listavezető tehát két sikerrel kezdte az új esztendőt, ráadásul a Kisvárdán győzelmet érő gólt szerző támadó sem panaszkodhat, mert két bajnokin két gól és egy gólpassz a mérlege.

A statisztikák jól mutatnak, örülök, hogy segítettem a csapatnak, de belülről nem éreztem, hogy csúcsformában játszottam volna – maradt visszafogott a 31 esztendős labdarúgó. – A szombatinál jobban is tudok futballozni, de a lényeg, hogy megnyertük a meccset. Az idén még nem hibáztunk, az önbizalmunkat pedig minden győzelem tovább építi.

A mérkőzést eldöntő tizenegyes előtt kisebb tanácskozás alakult ki a vendégjátékosok között, aztán Isael állt a labda mögé – annak ellenére, hogy az ősszel a bajnokságban, valamint az Európa-ligában is hibázott már büntetőt.

Miután a játékvezető tizenegyest ítélt, megkérdeztem a többieket, ragaszkodik-e valaki az elvégzéséhez. Mivel senki sem jelentkezett, kézbe vettem a labdát, és leállítottam a büntetőpontra. Egy pillanatra eszembe jutott, hogy az ősszel két tizenegyest is elhibáztam, de igyekeztem kizárni az emlékeket, és csak a lövésre összpontosítani. Azt mondtam magamban: ez most másik meccs, és kell a gól a három ponthoz. Ezúttal nekifutás közben a kapust figyeltem, és amikor láttam, hogy elindul az egyik sarokra, középre rúgtam a labdát.