Ebből négyet az első félidőben – remekül indult fiókcsapatunk tavaszi szezonja, amelynek a végén kisebb botrány is kialakult, aminek lesznek még utózöngéi.

Férfi labdarúgás, NBII, 22. forduló
Nyíregyháza Spartacus 3–5 (3–4) Soroksár SC
Gólok: Lőrinczy 2, Pászka 2, Erdélyi

Abu – Molnár, Takács, Gyömbér, Völgyi – Misic (Derekas, 88.), Csonka – Szánthó, Lőrinczy (Csernik, 84.), Pászka – Orosz (Erdélyi, 69.)

Lipcsei Péter

Parádés és fordulatos volt az első félidő. Örülök, hogy ilyen sok gól született, Nyíregyházán egy félidő alatt négy gólt szerezni nagyszerű, de hármat nem lett volna szabad kapni. A héten kilenc játékos is betegséggel küszködött, ennek tükrében még értékesebb a győzelmünk.

NSO, Soroksár

Érthetően ingerültek lettek a Soroksár elleni találkozó végére a nyíregyházi szurkolók, és a játékosok is Hanyecz Bence játékvezetőre. A lefújás után többen is vehemensen reklamáltak, köztük volt Hornyák Marcell is. A Szpari támadója indulatosan kérte számon a sporin, hogy “Ezért jöttetek ide?”. A játékvezető ezért felmutatta a piros lapot a nyíregyházi játékosnak.

Ennél viszont megdöbbentőbb volt az, ami a játékvezetői jelentésbe került, mely szerint tettlegesség történt, a Szpari játékosa megfogta a vállát a bírónak, és trágár kifejezéseket is használt. Csakhogy a videófelvétel egészen mást mutat! A lefelé vonuló játékvezetőhöz valóban beszél Hornyák Marcell, de hozzá sem ér! Majd a csatárt Szmollár Tamás viszi el a játékvezető mellől, ezután került elő a piros lap. A felvételen tisztán látszik, nem volt testi kontaktus a bíró és a labdarúgó között, azaz a jelentés nem fedi a valóságot!

Nyíregyháza