Az olimpiák történetének legeredményesebb játékosára emlékezünk ma nyolc csapat részvételével Tapolcán – ebben a bejegyzésben élőben követheted a Tempó Fradi! által szervezett eseményt, ahol pályára lépnek a Ferencváros fiataljai is.

A programot az öregfiúk gálamérkőzések, valamint az eredményhirdetés zárja.

A végeredmény:

1. Illés Akadémia Haladás
2. Veszprém FC
3. Mosonmagyaróvári TE
4. Ferencváros
5. Gyirmót
6. Dunaújváros
7. Bene Akadémia
8. Tapolca

A finálét remekül kezdte az Illés Akadémia, két gyors góllal nehéz helyzetbe hozta a Veszprémet, majd még kétszer betaláltak. Ezután a Veszprém minden mindegy alapon támadott, kétszer be is vette a szombathelyiek hálóját, de többre már nem futotta erejükből, a Haladás pedig egy ötödik találattal lezárta a meccset és megnyerte a tornát.

A döntőt az Illés Akadémia és a Veszprém játssza majd.

A csoportkör zárómérkőzése: Tapolca 1-6 Mosonmagyaróvár, ezzel a győzelemmel az MTE megelőzte csapatunkat és fellépett a harmadik helyre.

Dunaújváros 0-2 Gyirmót

Illés Akadémia 2-0 Bene Akadémia

Jön a Fradi – Veszprém, ha nyerünk, akkor döntőzünk, a többi eredmény ellenfelünknek kedvez.

A Veszprém kivárásra játszik, ami érthető is, a 4. percben pedig helyzetbe is kerültek, Sági azonban a helyén volt és hárított. A 6. percben labdát szereztünk a Veszprém kirúgásánál, de elrontottuk a helyzetet, passz helyett egyből lőttünk, az pedig mellé ment. A 9. percben a Veszprém végezhetett el szögletet, amiből egyből kontrát indítottunk, Szokoli hozta fel a labdát, majd Kernhez tette ki a szélre, aki a hosszún érkező Erdélyihez játszott, Bence pedig közelről a kapuba tette. Egy percre rá aztán egyenlítettek a piros-kékek, szorongatott helyzetből vaktában lőtték el a labdát, ami a hosszú kapufáról befelé pattant. A 11. percben szabadrúgásból veszélyeztettek, a hosszú kapufa mellett ment el nem sokkal a labda. Mi is lőhettünk egy szabadot, de az lepattant, nem lett belőle veszély. Sajnos kisebb sérülés is történt, a veszprémi fiú játékosunk mögül igyekezett fejjel tisztázni, véletlenül fejen találtuk, szerencsére nem lett komoly baja. A szabadrúgás utáni kipattanóból pedig meg is szerezte a vezetést a Veszprém, az edzőjük még begyűjtött egy piros lapot reklamálásért. A vége 2-1 oda, ellenfelünk döntőzik majd az Illés Akadémiával.

Dunaújváros 3-2 Tapolca

Gyirmót 0-1 Mosonmagyaróvár

Veszprém 1-1 Bene Akadémia

Jön a Fradi – Illés Akadémia rangadó!

Az első percben a Haladás jut szabadrúgáshoz veszélyes helyen, fölé lövik. A 3. percben eladjuk a labdát, a lövést kapusunk bravúrral védi, de közben szabálytalankodtunk is, a szabadrúgást blokkoljuk. Az 5. percben minket borítanak fel egy bedobás után, Szokoli áll a labda mögé, ez is blokkba megy. És vezetünk! A 6. percben Túróczy Anna távolról lő hatalmas gólt a hosszúba, 1-0! Nem örülhettünk sokáig, hiába úszott a levegőben és védett kapusunk óriási bravúrral, a duplázás – bár abba is beleért – már a hálóban kötött ki, 1-1. A 9. percben vezet a Haladás, nálunk Szokoli adott pazar labdát Farkasnak, aki a kapussal szemben hibázott, a kontrát pedig értékesítették a szombathelyiek, 2-1 oda. Az utolsó percben mindent megtettünk az egyenlítésért, több helyzetünk is volt, de a Haladás kapusa remekül védett, így megnyerték a meccset, nem érdemtelenül.

Tapolca 0-4 Gyirmót

Veszprém 2-1 Dunaújváros

Következik a Fradi – Bene Akadémia:

A 3. percben jó letámadás után Mudra Márk kerül helyzetbe és nem is hibáz, fellövi a rövid felsőbe a labdát, 1-0! A 6. percben a csapat lány tagja, Túróczy Anna lőtt, nem sokkal tévesztett célt. A 7. percben aztán növeltük az előnyt, Kern adott középre, ahol Erdélyi érkezett és már csak az üresen álló kapuba kellett passzolnia közelről, 2-0! A 8. percben ismét ebben a “leosztásban” találtunk be, annyi volt a különbség, hogy a labda most nem balról, hanem jobbról érkezett középre, 3-0! A 10. percben Mudra harcol ki büntetőt, amit Madarász értékesített magabiztosan, 4-0! És ott az ötödik, Farkas emelte át a rosszul kijövő kaposvári kapust a 11. percben, 5-0! Vége, megérdemelten nyertünk, a Bene Akadémia fiataljai igazán nagy helyzetet sem tudtak kialakítani.

Csapatunk eddigi eredményei:

Dunaújváros 0-2 Fradi
Fradi 1-2 Mosonmagyaróvár
Tapolca 0-7 Fradi
Gyirmót 2-3 Fradi (2-0-ról fordítottunk!)

Az FTC U13-as csapata a VI. Novák Dezső Utánpótlás Emléktornán

A Fradi kerete a mai napon:

16 Sági Roland, 16 Lipcsei Martin, 2 Czentnár Levente, 6 Szokoli Szilárd, 5 Szabó Tamás, 10 Mudra Márk, 4 Madarász Ádám, 12 Ledneczky Zalán, 14 Farkas Dávid, 15 Túróczy Anna, 11 Erdélyi Bence, 18 Fekete Márk, 9 Kern Ákos, 7 Knáb Zsombor

Az edzők: Máté Roland és Jovánczai Zoltán.

Zadirral megjöttünk, a meccsek már nagyban zajlanak.

A délutáni találkozókról szöveges élő tudósítással jelentkezünk majd, addig is élő eredménykövetést ide kattintva találtok.

Az első mérkőzésre negyed kilenckor kerül sor, utána pedig “futószalagon” jönnek a találkozók.

A mérkőzések kézilabda pálya méretű területen zajlanak, a játékteret palánk határolja, a kapu a teremtornákon megszokott, kézilabda kapunál szélesebb változat. A játékidő 12 perc, futó órával.

Novák Dezső a Ferencváros történetének egyik legsikeresebb labdarúgója – többek között kétszeres olimpiai bajnok, játékosként, edzőként is bajnok és kupagyőztes, ő edzette az 1995-ben Bajnokok Ligájába jutott Fradit is. Edzőként és játékosként is legenda, 2014-ben hunyt el, rá emlékeznek ma barátai, tisztelői Tapolcán. Azért a Veszprém megyei városban, mert Novák Dezső nyaralója a település közelében volt és rengeteg időt töltött a Balaton partján.

Az U13-as teremfocin a Fradi korosztályos csapata mellett részt vesz: Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia, Dunaújváros PASE, Gyirmót SE Győr, Illés Akadémia – Haladás, Mosonmagyaróvári TE 1904, Tapolcai IAC VSE, Veszprém VFC.

Háromnegyed négykor gálamérkőzés várja az érdeklődőket, a Novák All-stars – soraiban clubunk korábbi remek játékosaival – csap össze a tapolcai öregfiúkkal. Az esemény helyszíne a Csermák József csarnok, a belépés díjtalan!

További információk: versenykiírás, műsorfüzet, plakát.