Lovrencsics Gergő a Paks ellen 100. Fradi-meccsét játszotta, elmondta, hogy nagy megtiszteltetés ez a számára és az is, hogy csapatkapitány lehet.

Hogy tetszett a vízilabdameccs?
– Izgalmas volt, nagyon szurkoltam a magyar válogatottnak és boldog voltam, hogy végül sikerült megnyerni az Eb-t. Éppen amögött a kapu mögött ültem a feleségemmel, amelyre az ötmétereseket dobták, szóval közelről láthattuk, ahogy a fradista Vogel Soma kivédte a mindent eldöntő büntetőt.

Milyen gyakran van lehetőséged eljutni más sportágak meccseire?
– Ritkán. A gyermekeink még kicsik, ezért egyelőre nem tudom kivinni őket egy-egy kézi- vagy kosármeccsre, noha ezek érdekelnének, szeretek szurkolni a magyar csapatoknak. Vasárnap édesapám vigyázott a kicsikre, így ki tudtunk menni a feleségemmel, aki még nem volt vízilabdameccsen, szerettem volna meglepni ezzel. Jó volt a Paks elleni szombati, győztes bajnoki rajt után egy kicsit kikapcsolódni.

No igen, a januári bajnoki rajt miatt nem sok időtök volt a feltöltődésre.
– A magam részéről úgy érzem, eleget pihentem, úgy vettem észre, hogy a többiek is nagyon várták már, hogy újra tétmeccseket játszhassunk. Egy hetet Spanyolországban pihentem a családommal, velünk voltak a gyerekek is, jó időnk volt, feltöltődtem, aztán az egyéni munka után két hétre edzőtáborba vonultunk. Ott megkaptuk a kellő felkészítés nagyját, bár ezen a héten még keményebb munkát végzünk itthon, hiszen a jövő héten újra két meccset játszunk.

Ilyenkor segíthet, hogy az Európa Liga csoportkörös szereplés miatt ti már hozzászoktatok a heti két mérkőzés jelentette terheléshez?
– Igen, itt jön ki az is, hogy rövidebb volt a szünet, ezért annyira leengedni sem tudtunk, nem a nulláról kellett újrakezdeni a munkát. Bízom benne, hogy jól fogunk kijönni az előttünk álló sorozatból: nem lesz egyszerű a következő, Kisvárda elleni meccsünk sem, a jövő héten viszont két budapesti rangadó következik, előbb a Honvéd látogat hozzánk, majd mi megyünk Újpestre. Jól kell szerepelni, hiszen a célunk nem más, mint a bajnoki cím megvédése.

A címvédéshez remek alapot jelenthet a jó rajt, azaz a Paks múlt szombati, 4-0-s legyőzése.
– Ez valóban jó alapot jelent, de fontos, hogy a magabiztos győzelem ellenére sem szabad elszállni, minimum ilyen hozzáállással kell pályára lépni minden héten. A Paks elleni siker kulcsa az volt, hogy hamar megszereztük a vezetést, majd még az első félidőben növelni tudtuk az előnyünket. A második játékrészben is viszonylag hamar betaláltunk, azzal gyakorlatilag el is dőlt a meccs, melyet uralni is tudtunk. Nem szabad megelégedni ennyivel, nagyon keményen kell dolgoznunk továbbra is, hogy a többi mérkőzés végén is győztesen tudjunk lejönni a pályáról.

Vezetsz statisztikát arról, hogy éppen hányadik mérkőzésedet játszod?
– Nem, hiszen ha vége egy meccsnek, máris a következő jár a fejemben, igyekszem tanulni az előző mérkőzésekből és felkészülni az újabbra. Számomra nem az számít, hogy éppen hányadik alkalommal játszottam, fontosabb, hogy a csapat sikeres legyen.

Csak azért kérdeztem, mert a mi statisztikáink szerint a paksiak ellen játszottad a 100. bajnoki mérkőzésedet a Fradi mezében, mindezt csapatkapitányként. Egyik sem kis tett.
– Óriási megtiszteltetés számomra, hogy elértem ezt a számot, akárcsak az, hogy én lehetek a Ferencváros csapatkapitánya. Ez egyben nagy felelősség is. Igyekszem mindenben segíteni a csapattársaimat a pályán és azon kívül is. Próbálok minden tőlem telhetőt megtenni azért, hogy a klub és a csapat is sikeres legyen, a csapattársak jól érezzék magukat, és hogy nemzetközi szinten is olyan sikereket érjünk el, mint a tavalyi évben.

A 2019-es év igencsak sikeres volt a Ferencváros futballcsapata számára, hiszen megszereztétek a 30. bajnoki címet, emellett pedig sikerült bejutni az Európa-liga csoportkörébe is. Ezek után milyen célokat lehet kijelölni 2020-ra?
– A 2019-es esztendőt nehéz lesz felülmúlni, esetleg úgy tudnánk, ha megvédenénk a bajnoki címünket és sikerülne bejutnunk a BL-csoportkörbe. Az mindannyiunk számára egy álom volna. A magam részéről nagyon szeretném, ha a válogatottal sikerülne újra kvalifikálni magunkat az Európa-bajnokságra, már csak azért is, mert az idei torna részben hazai rendezésű is. Óriási löketet adna a magyar labdarúgásnak, ha egymás után két Eb-n is szerepelhetnénk. Ahhoz, hogy 31 évesen is segíthessem a válogatottat, a Fradiban jó teljesítményt kell nyújtanom, nagyon keményen kell dolgoznom. A kapitány döntése, hogy számít-e rám. Én mindent meg fogok tenni azért, hogy a lehető legjobb formámban csatlakozhassak a nemzeti csapathoz, ha behívót kapok.

Fradi.hu