500 és 1500 méteren állhattak a dobogó tetejére clubunk sportolói, ezzel dicsőséget szerezve Magyarországnak és clubunknak egyaránt. Gratulálunk! Reményeink szerint ma újabb “nemesfémek” kerülhetnek a gyűjteménybe. Mindent bele!

Rövidpályás gyorskorcsolya, Európa-bajnokság, Debrecen, 2. nap

Beszámolók: Fradi.hu, Hunskate, NSO
Galéria: NSO
Videó: Skating ISU (élőben közvetítenek is a Főnix-csarnokból)

A kontinensviadal második versenynapján Krueger Cole volt az első ferencvárosi, aki jégre lépett. Mivel Európa-bajnokunk pénteken, 500 méteren nem jutott tovább, szombat délelőtt a helyosztókon indult, ahol megnyerte a negyedik futamot, így összesítésben a 21. helyen végzett.

Délután az 1500 méteres versenyszámok elődöntőivel folytatódott az EB. Magyar bajnokunk, Lockett Deanna a B-döntőbe jutott, amelyet végül megnyert, így nyolcadik helyével a magyarok közül a legjobb eredményt érte el. A férfiaknál jött a szenzáció! A szám címvédője, Liu Shaolin Sándor és testvére, Liu Shaoang is bejutott a fináléba, ahol Sanyi ugyan sokáig vezetett, azonban az egyik kanyarban kicsúszott. Ádó viszont átvette a vezetést és higgadt, okos korcsolyázással aranyérmes lett!

Örülni viszont csak rövid ideig lehetett, hiszen a döntő után azonnal kezdődtek az 500 méteres negyeddöntők. A hölgyeknél ismét alkotott Lockett Deanna, aki a három magyar közül egyedüliként jutott a szám elődöntőjébe. Ott végül a második futamban a negyedik lett, ezzel a B-döntőbe került, ahol szintén a negyedikként zárt, összesítésben pedig a 11. helyen végzett.

A Liu testvérek a legrövidebb távon is remekeltek. A negyeddöntőkben mindketten megnyertek a saját futamukat, majd az elődöntőből az első két helyen jutottak be a fináléba, ahol végig taktikusan és higgadtan versenyezve Liu Shaolin aranyérmes lett, a második pedig Liu Shaoang lett.

A napot a váltók elődöntői zárták. A nap legjobb magyarjával, a ferencvárosi Lockett Deannával felálló 3000 méteres magyar váltó az elődöntőben a hollandokkal vívott nagy csatát és bár a címvédő megnyerte a futamot, a mieink a második hellyel bejutottak a vasárnapi döntőbe!

A férfiak 5000 méteres váltójának elődöntőjében is örülhettünk magyar, egyben fradista sikernek. A Liu Shaoang, Krueger Cole, Varnyú Alex, Krueger John-Henry összeállítású címvédő magyar csapat tanári korcsolyázással nyert az orosz csapat előtt, így bejutott az EB-döntőbe!

Liu Shaoang

Mint egy évvel ezelőtt, a dordrechti kontinenviadalon, ezúttal is a kettős győzelem volt a célunk. Örültem én az aranyéremnek, de azért volt bennem némi szomorúság, hiszen Shaolin az utolsó körben kicsúszott. Mindenki saját magára koncentrált, de jól is alakult számunkra a sprinttáv döntője, hiszen Shaolin rögtön az élre állt, én pedig igyekeztem neki segíteni azzal, hogy fárasztottam a vetélytársakat. Valami ilyesmit szerettünk volna ezerötszáz méteren – ez a Liu Brothers! Ráadásul mindez egy ilyen fantasztikus közönség előtt sikerült, egyszerűen hihetetlen az a hangulat, amely a Főnix Csarnokban uralkodik. Mindig az a cél, hogy a legjobb legyek. Ha már „ideadták” nekem ezt a piros sisakot, nem nagyon szeretném levenni a fejemről.

Liu Shaolin Sándor

Elég bosszantó volt, hogy az utolsó körben kitört a jég alattam, meg lehetett volna csípni a második vagy harmadik helyet. Az ilyen perceket szeretem egyedül megélni, nem szeretem, ha beszélnek hozzám, mert azt semmiképpen sem akarom, hogy bárki is sajnáljon. Csalódott voltam, ám én csak úgy tudok továbblépni ilyenkor, ha békén hagynak. Ötszázon vezetem a világranglistát, egyszerűen nem lehetett más célom, csak a győzelem, még egy ilyen rosszul sikerült ezerötszázas döntő után sem. Boldog vagyok, hogy Ádó nyert ezerötszázon, és annak is, hogy ötszázon mögöttem ért célba – nekem így kerek minden, Ádó nélkül nem vagyok teljes.