Varga Dénes vezérletével olimpiai kvótát és finálét érő győzelmet ért el a válogatott – a fradista pólósok kilenc gólt vállaltak, mindet meg is mutatjuk.

Férfi vízilabda, Európa-bajnokság, elődöntő
Montenegró 8-10 Magyarország
Negyedek: 2-1, 1-3, 2-4, 3-2
Fradista gólok: Varga 4, Zalánki 2, Mezei 1, Pohl 1, Vámos 1

Beszámoló: Fradi.hu, MVLSZ, NSO, VLV
Teljes mérkőzés: MédiaKlikk
Galéria: MVLSZ, NSO

Jansik Szilárd

Nagyon nagy munka volt a meccsben, főleg védekezésben. Elég sok hátrány volt, sajnos én sem tudtam sokat bent lenni a vízben, ahogy egyik bekkünk sem, mert kaptuk sorban a labda nélküli kiállításokat. Igaz, ezeket befújták elöl is és mi többet lőttünk be. Büszke vagyok a csapatra, mindenkire.

Pohl Zoltán

Nagyon kemények a montenegrói centerek, nagyon kemény meccs volt. Tudtuk is, hogy ilyen lesz, hogy az elejétől fogva nagyon ott kell lenni fejben, és a védekezésen fog múlni az egész. Az elejétől fogva úgy álltunk neki, hogy ezt nekünk kell megnyerni. Talán, amikor sikerült a háromgólos előnyt kialakítani, akkor kezdtük elhinni, habár a végére egy izgalmas meccset csináltunk belőle. Nagyon boldog vagyok, hogy megvan.

Varga Dénes

Speciális felkészülést választottam, negyvennyolc órán át nem láttam vizet, mivel gyomorrontással feküdtem. Ahhoz képest nem ment rosszul. Eléggé olyan mérkőzés volt, mint amilyenre számítottunk. Nevezetesen, arra gondoltunk, hogy végig fizikális lesz a meccs. De amin meglepődtem: náluk már a harmadik negyed végén mutatkozott az, hogy kicsit fáradnak és ott egy nagyobb különbséget tudtunk kialakítani, amit az utolsó negyedben, hellyel-közzel megtartottunk.

Vámos Márton

Ami az oroszok elleni negyeddöntőben nem működött, az most rendben volt és Nagy Viktor szenzációs védéseinek köszönhetően kiváló volt a hátsó alakzat.

Zalánki Gergő

Ez egy nagyon jó mérkőzés volt, úgy gondolom, hogy maximálisan kiszolgáltuk azokat, akik kijöttek, úgyhogy nagyon szépen köszönjük, hogy ennyien kint voltak, és hogy ennyi energiát adtak, nagyon jó érzés volt ezt most megnyerni!

Märcz Tamás

Nagyon jól kezdték a montenegróiak a mérkőzést, a középső szakasz pedig borzasztóan nehéz volt, óriási erőfeszítésre kényszerítettek minket. Az én játékosaim viszont nem veszítették el a hitüket az elején kétgólos hátrányban, és gyorsan vissza tudtunk jönni a találkozóba. Bosszantott a kezdés, hiszen több emberelőnyt is elhibáztunk, ráadásul egyszer sem azt csináltuk, amit előtte megbeszéltünk. Az extránál is extrább volt a védőmunka, elöl pedig a gólok is megérkeztek, mindig bízom azokban a játékosokban, akik felelősek a találatokért. A hajrára úgy ki tudtuk nyitni ezt a mérkőzést, hogy a vége azért simább is lehetett volna, de például Montenegró a horvátok elleni csoportmérkőzésen ötgólos hátrányból egyenlített öt perc alatt. Ugyanakkor a játékosok megérdemelték a mai győzelmet, főként ilyen közönség előtt.