Erről beszélt az MLSZ szóvivője.

Sportszakmai szempontból fontos, hogy már a hétvégén folytatódik a labdarúgó NB I – az MLSZ szóvivője szerint.

Sipos Jenő az M4 Sport híradójában pénteken emlékeztetett rá, már Magyarországon is vannak olyan pályák, stadionok, amelyek alkalmasak arra, hogy a téli időjárásban is lehessen mérkőzéseket játszani, és a megszokottnál korábbi folytatást illetően fontos a szakmai szempont is.

Látjuk, hogy Európában már javában zajlanak a bajnokságok, játsszák a tétmérkőzéseket a csapatok. Magyarországon a korábbi időszakban mindig hosszabb volt a téli szünet és ez már hátrányt jelentett esetleg a válogatott szempontjából. Kevesebb mérkőzés volt a játékosok lábában, így viszont elkezdődik a szezon, hétről hétre játszhatják a tétmérkőzéseket” – mondta Sipos Jenő, hozzátéve, hogy nem sokkal ezután beindul a Magyar Kupa küzdelemsorozata is.

Emlékeztetett rá, hogy a válogatottnak március végén Európa-bajnoki pótselejtezőt kell játszania, és hangsúlyozta: egyáltalán nem mindegy, milyen állapotban lesznek addigra a játékosok.

A visszajelzések alapján a szurkolók is szívesebben néznek tétmérkőzéseket ebben az időszakban is, mint felkészülési mérkőzéseket” – tette hozzá.

A szóvivő kiemelte, fontos hogy jó, izgalmas összecsapások legyenek, „mert az izgalmas bajnokság azt jelenti, hogy nagyobb teljesítményre vannak késztetve a játékosok”.

A nemzetközi kupaszereplést szem előtt tartva lényegesnek nevezte, hogy szerepeljenek minőségi külföldi játékosok is a bajnokságban, de hangsúlyozta, emellett nagyon fontos, hogy minél több fiatal magyar kapjon lehetőséget.

A hideg időre vonatkozóan közölte: semmilyen jelzést nem kaptak, hogy bárhol is halasztani kellene mérkőzést a hétvégi fordulóban.

Kivonat: NSO